Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 oktober 2009

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Zwaar dronken automobilist veroorzaakt éénzijdig ongeval, rijbewijs ingevorderd

Goor

Een 58-jarige automobilist uit Hengevelde raakte zondag 18 oktober zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zondagavond 18 oktober omstreeks 21.30 uur kreeg de politie melding van een éénzijdige aanrijding op de Haaksbergerweg in Goor. Bleek dat een 58-jarige automobilist uit Hengevelde de controle over zijn voertuig had verloren en tegen een verkeersbord op de vluchtheuvel tot stilstand was gekomen. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 2,04 promille uit. De auto werd afgesleept. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2009043815)

Twee rijbewijzen ingevorderd na aanrijding

Losser

Twee 21-jarige mannen uit Overdinkel raakten maandag 19 oktober hun rijbewijzen kwijt, omdat één van hen onder invloed van alcohol een auto bestuurde en daarbij een aanrijding veroorzaakte.

Maandagmorgen 19 oktober omstreeks 03.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Gronausestraat in Losser. Bleek dat de auto tegen een betonblok en een lantarenpaal was gereden. De auto was total-loss. De bestuurder en inzittende waren er vandoor gegaan. Een getuige kon een goede beschrijving geven van de twee inzittenden. Even laten meldden twee mannen dat zij in de auto hadden gezeten, deze mannen voldeden aan de beschrijving van de getuige. Wie de auto heeft bestuurd wilden beiden niet vertellen. Omdat het vermoeden bestond dat beide mannen, twee 21-jarige Overdinkelnaren, alcohol genuttigd had, werden ze voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,14 en 1,78 promille uit. Omdat beide mannen beginnende bestuurders zijn en de politie moet achterhalen wie de chauffeur was, werden de rijbewijzen van beide mannen ingevorderd. (2009043859)

Voetbalwedstrijd eindigt met vechtpartij

Enter

Een voetbalwedstrijd tussen het damesteam van s.v. Enter en La Première is zondagmiddag 18 oktober geëindigd in een vechtpartij. Tijdens de wedstrijd heerste al een grimmige sfeer. Toen een speelster van s.v.. Enter tijdens de wedstrijd gewond raakte vloog de vlam in de pan. Spelers en omstanders gingen met elkaar op de vuist. De politie moest er aan te pas komen. Een 31-jarige man uit Almelo werd op de Maardijk in Almelo aangehouden. Hij wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de vechtpartij. De politie doet verder onderzoek naar het hoe en waarom naar aanleiding van de binnengekomen aangiftes en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. (2009043779)

---- --