O3b Networks, Ltd. sluit derde kwartaal 2009 af met ongeveer $600 miljoen aan backlog en heeft klanten verworven voor elk product in hun portefeuille

-- Sterke vraag naar O3b Networks capaciteit blijft stijgen --

ST. JOHN, Jersey, Channel Islands--(BUSINESS WIRE)-- 20091019 --

O3b Networks, de ontwikkelaar van een nieuw op vezeltechnologie en satelliet gebaseerd wereldwijd internetbackbone voor telecommunicatie-operators en internetserviceproviders, heeft vandaag aangekondigd dat het het derde kwartaal 2009 zal afsluiten met ongeveer US$600 miljoen aan contracten voor dienstverlening en een klantenbestand voor elk product in hun portefeuille.

O3b Networks, opgericht door Google Inc., Liberty Global, Inc. en HSBC Principal Investments, maakt snelle vorderingen in het gebruik van ‘s werelds eerste ultra-low-latency, Medium Earth Orbit (MEO), Ka-band, fiber-speed satellietnetwerk. Het netwerk is ontworpen voor het verbeteren van internettoegang voor miljoenen klanten en bedrijven op in opkomst zijnde en ontwikkelde markten en voor geselecteerde verticale markten. Satellietlevering is gepland voor begin 2011.

“We zijn erg blij met onze vooruitgang dit kwartaal en, wat belangrijker is, met de reactie van klanten op onze productportefeuille. We zijn er trots op te kunnen melden dat we elke toepassing die we hebben ontwikkeld voor de eerste introductie van onze satellieten hebben voorverkocht,” aldus John Finney, Executive Vice President of Sales and Marketing. “We hebben zeer goed geluisterd naar onze klanten, om er zeker van te zijn dat onze diensten op tijd beschikbaar zijn om te kunnen voldoen aan geavanceerde netwerk-eisen voor het activeren van de O3b service. Dit heeft de klanten de verzekering gegeven dat zij een oplossing hebben die geschikt is voor de groei die ze verwachten. Onze aantrekkelijke prijzen en flexibele voorwaarden hebben het ook gemakkelijk gemaakt voor klanten om inkoopbeslissingen te nemen om te kunnen voldoen aan hun langetermijn bandbreedte-eisen.”

Over O3b Networks Ltd.

O3b Networks is bezig met het bouwen van een nieuw op vezeltechnologie en satelliet gebaseerd wereldwijd internetbackbone voor telecommunicatie-operators (telcos) en internetserviceproviders (ISPs) in opkomende markten. De ingebruikstelling is gepland voor eind 2010, en het O3b Networks systeem zal wereldwijd en de snelheid van een vezelnetwerk combineren. Met investering en operationele ondersteuning van Google Inc., Liberty Global, Inc. en HSBC Principal Investments, zal het O3b Networks systeem telcos en ISPs voorzien van een goedkoop, hoge-snelheid alternatief voor het verbinden van hun 3G, WiMAX en vaste-lijn netwerken met de rest van de wereld. Hierdoor kunnen miljarden klanten en bedrijven in meer dan 150 landen profiteren van hoge-snelheid internetconnectiviteit voor onderwijs-, medische en commerciële toepassingen. Het hoofdkantoor van O3b Networks is gevestigd in St. John, Jersey, Channel Islands. Grondsystemen en technische ontwikkeling worden beheerd door hun dochterbedrijf in Englewood, Colorado.

Bezoek voor meer informatie www.o3bnetworks.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
O3b Networks
Ladi Okuneye, +1 404 496 6299
Marketing Director

ladi.okuneye@o3bnetworks.com