AquaFold vergroot zijn bereik naar de analyse van datawarehousing en geavanceerde multidatabasemodellering met Aqua Data Studio 8.0

Sunnyvale, CA--(BUSINESS WIRE)-- 20091019 --

AquaFold, Inc heeft Aqua Data Studio 8.0 op de markt gebracht. Dit product is een belangrijke upgrade van de universele software voor databasebeheer van het bedrijf, die het visualiseren en manipuleren van meerdere relationele databases met behulp van een enkele interface vereenvoudigt. Bij elke nieuwe release is de applicatie zelfs nog waardevoller gebleken voor wereldwijde bedrijfsanalisten, softwareontwikkelaars en databasebeheerders (Database Administrators, DBA's), die tijd en geld besparen doordat het ontwerp, de ontwikkeling en het onderhoud van relationele databases van ondernemingen kunnen worden ondergebracht in één veelzijdige applicatie.

Versie 8.0 van Aqua Data Studio verschaft ondersteuning in de moedertaal voor toonaangevende datawarehousingdatabases en optimaal presterende relationele databases, waaronder: Teradata, DB2 voor z/OS, Sybase IQ 15 en nCluster van Aster Data Systems. Dit betekent dat gebruikers zullen profiteren van alle functies en mogelijkheden waaraan ze gewend zijn als ze aan het werk gaan met Aqua Data Studio’s al uitgebreide ondersteuningsmiddelen voor Oracle, DB2 voor LUW, DB2 voor iSeries, Microsoft SQL Server, MySQL, Sybase, Informix, Apache Derby en PostgreSQL.

“Experts op het gebied van datawarehousing hebben ons gevraagd waarom analysesoftware binnen hun werkgebied niet even betaalbaar of uitgebreid is als Aqua Data Studio altijd al is geweest,” aldus AquaFolds CEO en toonaangevende softwarearchitect Niels Gron. “Dus hebben we geluisterd naar hun behoeften en de robuuste reeks functies van Aqua Data Studio uitgebreid. Versie 8.0 is nu het beste ad-hocanalyseprogramma voor datawarehousing."

Aqua Data Studio’s populaire Entity-Relationship Modeler is deze keer eveneens verbeterd en is nu in staat om een ER-model om te zetten of te vertalen vanuit de ene database naar een andere.

“Deze functie zal absoluut een enorme verandering betekenen voor de multidatabase-ervaring van velen,” aldus Gron. “Voor de eerste keer zullen ze in staat zijn om een database van een bepaalde leverancier [zoals MS SQL Server] te ontleden en om te zetten in die van een andere leverancier [zoals MySQL]. Dit betekent feitelijk dat de gebruiker van en naar elke gewenste database kan migreren."

Deze verbeteringen, samen met de mogelijkheden om te exporteren naar het ERX-formaat, objectschema’s te importeren in bestaande databases en schemaobjecten van verschillende modellen te vergelijken binnen dezelfde database of tussen verschillende databases, maken van de ER Modeler een onmisbaar onderdeel van de Aqua Data Studio-suite.

Nieuwe verbeteringen op het gebied van geheugenoptimalisatie in Aqua Data Studio garanderen bovendien dat gebruikers snellere prestaties op zullen merken, met name ten aanzien van datawarehousing en wanneer gezocht wordt naar resultatensets met grote hoeveelheden numerieke data. Ondersteuning voor Subversion (SVN) 1.6 en extra verbeteringen binnen het zoeken naar objecten, visueel bewerken, SQL-geschiedenisarchief, schema’s vergelijken, schemabrowser en scriptgenerator voor schema's maken de indrukwekkende lijst met mogelijkheden van deze cruciale update compleet.

Aqua Data Studio 8.0 werkt in combinatie met Windows, Mac OS X, Linux, Solaris en het Java-platform. Het programma kan onmiddellijk worden gedownload op http://www.aquafold.com/nl/downloads.html. Een volledige lijst met nieuwe functies en verbeteringen is te vinden op http://www.aquafold.com/d80/docs/index.html. Het installatieprogramma bevat alle talenpakketten, zodat gebruikers kunnen schakelen tussen de talen die de voorkeur genieten: Engels, Spaans, Frans, Portugees, Portugees (Brazilië), Italiaans, Duits, Nederlands, Pools, Tsjechisch, Deens, Noors, Zweeds, Fins, Russisch, Grieks, Hindi, Koreaans, Chinees (Traditioneel), Chinees (vereenvoudigd) en Japans.

Een commerciële licentie voor Aqua Data Studio 8.0 voor een enkele gebruiker kost nog steeds USD 399.00. Huidige licentiehouders met verlopen abonnementen kunnen voor USD 139.65 hun abonnementen vernieuwen: slechts 35% van de prijs voor een nieuwe licentie. Kortingen voor meerdere licenties zijn ook verkrijgbaar en zijn te vinden op http://aquafold.com/nl/licensing.html.

Over AquaFold, Inc.

AquaFold, Inc. is een leverancier van databasesoftware voor relationele databases. Meer dan 300.000 gebruikers uit meer dan 90 verschillende landen gebruiken de producten van AquaFold voor het ontwerpen, ontwikkelen, modelleren en beheren van hun relationele databases. Het hoofdkantoor van AquaFold bevindt zich in Sunnyvale, Californië. Ga voor meer informatie naar http://www.aquafold.com/nl.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6067311〈=nl

CONTACT:
AquaFold, Inc.
Guillermo Gron, +1-408-394-7120

guillermogron@aquafold.com