Gemeente Delft

Dutch Design Award voor Kunstproject Onder Anderen

Het Kunst in de Wijken-project Onder Anderen, dat in en samen met de Professorenbuurt is gerealiseerd, is zaterdag 17 oktober winnaar geworden in de categorie Communicatie/internettoepassing van de Dutch Design Award 2009.

Onder Anderen is in de wijk zichtbaar door dertig fotoborden die een beeld geven van de kindertijd van de buurtbewoners. Onderdeel van het kunstproject is ook een speciale website. Deze website is nu als beste internettoepassing onderscheiden met de Dutch Design Award. De site is ontworpen en ontwikkeld door Richard Vijgen en Thomas Kopperschlaeger van Punchcard uit Arnhem. Volgens het juryrapport helpt de website "een identiteit voor de buurt te creëren. Internet is vaak bekritiseerd als medium dat mensen van elkaar vervreemdt, maar speelt hier juist een sterk bindende rol."

Dutch Design Awards wil een platform bieden waar jaarlijks het beste van de Nederlandse vormgeving - in de volle breedte - wordt gewaardeerd en geëtaleerd. Hierbij vormt het economisch belang een belangrijke context.

Het kunstproject Onder Anderen is een van de projecten van Kunst in de wijken, waarin kunstenaars in samenspraak met wijkbewoners een kunstwerk ontwikkelen. Het kunstwerk voor de Professorenbuurt (Wippolder) is bedacht en uitgevoerd door de kunstenaars Germa Huijbers en Carolina Agelink en heeft als thema: de kindertijd.

Wethouder Anne Koning heeft in juni de website en de reeks van fotoborden officieel onthuld waarmee de oplevering van het kunstproject is gevierd.


Noot voor redacties
Noot voor de redactie (

Gemeente Delft