Ingezonden persbericht


Persbericht

Grootste deel IT-budgetten naar virtualisatie

~ Onderzoek AXIANS: 8 op 10 bedrijven verwachten einde daling IT-budgetten ~

Utrecht, 19 oktober 2009 - Virtualisatie is voor de meeste bedrijven de belangrijkste focus van IT-investering het komende jaar. Dat blijkt uit onderzoek van netwerkspecialist AXIANS tijdens de Netwerk Kennisdag. Bezoekers werd gevraagd één IT-onderdeel te noemen waar de komende twaalf maanden de focus van investeringen zal komen te liggen. Maar liefst 37% van ondervraagden noemde hier virtualisatie.

Virtualisatie wordt daarmee twee keer zo vaak genoemd als 'aanschaf of upgrade van hardware' (18%). Software (aanschaf of upgrades) is iets populairder, met 21 procent. Zowel outsourcing als unified communications worden door 11 procent genoemd.

Volgens de meeste ondervraagden is de grootste daling in IT-budgetten als gevolg van de crisis achter de rug. De afgelopen twaalf maanden zijn de investeringen in IT nog in de helft van de gevallen gedaald; voor het komende jaar verwacht nog slechts 14 procent van de organisaties een krimpend budget. Volgens 35 procent zullen investeringen in IT zelfs toenemen. Ongeveer de helft van de ondervraagden verwacht dat het IT-budget in hun organisatie gelijk zal blijven.

Rob Wennekendonk, Managing Director van AXIANS, ziet een verband tussen het herstel van IT-budgetten en de populariteit van virtualisatie: "Investeringen in IT hebben het afgelopen jaar een flinke deuk opgelopen. Dat heeft bij veel bedrijven gezorgd voor achterstallig onderhoud, met verlies aan prestaties als onvermijdelijk gevolg. Nu het er steeds meer op lijkt dat de weg omhoog is ingezet, zien bedrijven weer mogelijkheden om hun IT-systemen op orde te krijgen. Virtualisatie heeft bewezen een goede return on investment te hebben, door grote besparingen op de aanschaf van servers en het beheer van applicaties en desktops. Geen wonder dat als budgetten weer aantrekken, virtualisatie sterk aan populariteit wint."

Tijdens de Netwerk Kennisdag werden 75 bezoekers ondervraagd.