Evangelische Omroep

Nr. 247

Hilversum, maandag 19 oktober 2009

EO-KINDERPROGRAMMERING IN DE HERFSTVAKANTIE
Twee weken lang EO-kinderprogramma's op Z@pp en Z@ppelin

De Evangelische Omroep (EO) zendt in de herfstvakantie twee weken lang kinderprogramma's uit op Z@pp en Z@ppelin. Het stoere programma Checkpoint is elke doordeweekse werkdag te zien om 18.00 uur. Presentator Klaas van Kruistum voert met zijn team allerlei testjes uit. Kun je vuur maken zonder lucifer of aansteker? En werken energiedrankjes echt? Alle fans van XMIX opgelet: Exel, Xena en Dax zijn elke vakantiedag te zien om 10.50 uur 's ochtends en elke woensdag is er een extra aflevering om 13.15 uur. Speciaal voor alle dierenliefhebbers zenden we in de herfstvakantie drie hondenfilms uit: Shiloh, Snuf de Hond en Chestnut.

Shiloh, 19/10, 20/10 en 30/10
Wanneer Marty de jonge Beagle Shiloh vindt is hij meteen verkocht en vastbesloten de hond te houden. Maar Judd, zijn wrede eigenaar, eist de hond terug en Marty's vader, Ray, geeft hem gelijk. Tegen de wil van Ray en Judd in zal Marty, koste wat kost, er toch voor zorgen dat de hond van hem wordt. Er ontstaat een vriendschap die nooit kapot zal gaan.

Snuf de Hond, 21/10
Friesland 1945. Tom woont bij zijn oom en tante aan de rand van het dorp op de boerderij 'Vredehoeve'. Hij kan maar moeilijk aarden op het platteland. Tom zit namelijk vol woede omdat zijn ouders bij de Duitse bombardementen zijn omgekomen en wil maar één ding: vechten en wraak nemen. Zijn joodse vriendinnetje Mirjam Weisman -die op de Vredehoeve ondergedoken zit - probeert hem te ontdooien. Tom's oom en tante kopen voor hem een herdershond zodat hun neef een maatje krijgt. Tom noemt de herdershond Snuf en samen beleven ze de spannendste avonturen én helpen ze de Canadezen om hun dorp te bevrijden.

Chestnut, 23/10
In een weeshuis op het platteland wonen de zusjes Sal en Ray. De meisjes hebben allebei een wens: Sal wil dolgraag een puppy, terwijl haar jongere zusje Ray niets liever wil dan geadopteerd worden door een familie en een echt 'thuis' krijgen. De droom van Sal komt uit als ze op een dag in de bossen een verlaten hondje vindt. Ze noemt het beestje Chestnut en neemt hem mee. Als de meisjes er nog diezelfde dag achterkomen dat ze geadopteerd zijn, gaat ook de grootste wens van Sal in vervulling. Maar dan blijkt dat het in hun nieuwe thuis, een heel mooi appartement in New York City, verboden is voor honden! Zal het de kinderen lukken de snel groter wordende Deense dog verborgen te houden, of moeten ze voor altijd afscheid nemen van hun grote vriend?


---
Noot voor redactie,