Ingezonden persbericht


Trend Micro introduceert Threat Management Services: nieuwe beveiligingslaag voor detectie, beheersing en schadeherstel van bedreigingen

Diensten controleren netwerkbeveiliging en pakken bedreigingen aan, die door bestaande beveiliging zijn geglipt

Vianen, 19 oktober 2009 â¤* Spyware die al maanden stiekem gevoelige bedrijfsgegevens naar derden verstuurt, en virussen die ongemerkt de computersnelheid vertragen: het zijn zaken waar elke organisatie mee kampt. Dat komt doordat bijna geen enkele conventionele netwerkbeveiligingsoplossing volledig waterdicht is. Trend Micro lanceert een nieuw Threat Management Services-aanbod dat voorgoed een einde maakt aan ongedetecteerde malware. Deze nieuwe diensten controleren de bestaande netwerkbeveiliging grondig op malware die door de bestaande beveiliging heen is geglipt. Dit doen de diensten vanuit een extra beveiligingslaag bovenop de bestaande beveiligingsinfrastructuur. Uit Security Threat Assesments die Trend Micro uitvoerde, blijkt dat deze extra beveiliging noodzakelijk is. Alle bedrijven die deelnamen aan het onderzoek, bleken geïnfecteerd met actieve malware.

Trend Micro Threat Management Services detecteren en onderscheppen malware en herstellen de schade hiervan. Daarnaast waarschuwen de diensten voor beveiligingsbedreigingen. Zo profiteren bedrijven van betere bescherming, meer overzicht en eenvoudiger beheer van hun netwerk.

Threat Management Services versterken de beveiliging van bedrijfseigendommen. Dit in tegenstelling tot conventionele beveiligingsoplossingen, die niet merken wanneer datastelende malware het systeem heeft geïnfecteerd. Threat Management Services bieden deze beveiligingscontrole aan de hand van drie componenten. De eerste is antimalwaretechnologie die bedrijfsbrede bedreigingen op het netwerk identificeert, analyseert en de gevolgen hiervan beperkt. De tweede is een technologie om het netwerk op te kuisen. Deze heeft geen signature nodig om reeds bekende en nieuwe malware effectief te verwijderen. De derde component bestaat uit de ondersteuning door Trend Micro-beveiligingsexperts. Zij helpen het IT-personeel bij de beveiliging van bedrijfseigendommen tegen wereldwijde bedreigingen. Klanten kunnen 24x7 gebruikmaken van hun expertise bij het controleren van malware-infecties, de gevolgen ervan en het maken van een beveiligingsplanning.

Onderzoek laat zien dat organisaties vaak niet zo goed beveiligd zijn als ze denken: uit de 130 Security Threat Assesments die Trend Micro uitvoerde tussen oktober 2008 en augustus 2009, bleek dat alle deelnemende bedrijven geïnfecteerd waren met actieve malware.

Het onderzoek van Trend Micro wijst ook uit dat veel computers al veel langer malware bevatten dan gedacht. Tijdens de analyse van ruim honderd miljoen met malware besmette IP-adressen ontdekte Trend Micro dat het merendeel al langer dan twee jaar malware bevat. De gemiddelde infectieduur was driehonderd dagen. Maar liefst tachtig procent van alle besmette computers was langer dan een maand geïnfecteerd met malware.

GUESS, Inc., een van de wereldwijd bekendste kledingbedrijven met ruim 1.100 GUESS- en GUESS Accessory-winkels, heeft onlangs Trend Micro Threat Management Services geïmplementeerd.

'Ik heb nog geen oplossing in de markt gezien, die kan tippen aan Trend Micro Threat Management Services - deze diensten zijn werkelijk uuniek', zegt Scott Forrest, IT-netwerkbeheerder bij GUESS, Inc. 'De diensten laten exact zien waar onze huidige beveiliging tekortschiet. Hierdoor krijgen we binnen twintig tot dertig minuten en met weinig inspanning het uitgevallen netwerk weer in de lucht. In die tijd kunnen onze technici op intuïtieve wijze het netwerk configureren. We zien wat er gebeurt op bepaalde netwerkknooppunten en op het volledige netwerk. Zoveel inzicht in het functioneren van ons volledige beveiligingsnetwerk hebben we nog nooit gehad.'

Threat Management Services bestaan uit drie pakketten die een breed scala van adviesdiensten voor detectie- en beveiligingsplanning omvatten.


* Trend Micro Threat Discovery Services: dit pakket biedt Threat Discovery-technologie waarmee IT-medewerkers bedrijfsbrede beveiligingsrisico's kunnen identificeren en analyseren, en de gevolgen hiervan kunnen beperken. Onder deze bedrijfsrisico's vallen risicovol gedrag en gevaarlijke handelingen, potentiële punten waar malware het netwerk binnen kan dringen en andere situaties en netwerklocaties die het netwerk kwetsbaar maken. Het pakket gebruikt de 24x7 wereldwijde Trend Micro-inlichtingendienst die onderdeel is van de Trend Micro Smart Protection Network-infrastructuur. Via dagelijkse en wekelijkse rapportages op maat krijgen gebruikers inzicht in verschillende risicofactoren binnen hun netwerk.


* Trend Micro Threat Remediation Services: een pakket met adviesdiensten voor 24x7 monitoring van, en waarschuwingen voor bedreigingen. Daarbij biedt het pakket een dienst om de gevolgen van bedreigingen te herstellen. Het dienstenpakket pakt zelfs de sluwste datastelende malware aan. Threat Remediation Services omvat adviesdiensten van de Trend Micro Threat Management Advisors. Deze experts controleren het klantnetwerk 24x7 proactief op infecties.


* Trend Micro Threat Lifecycle Management Services: dit dienstenpakket herbergt alle features uit de bovenstaande pakketten plus automatische bedreigingsherstel- en root-cause-analysetechnologie. Daarnaast heeft Trend Micro het pakket voorzien van proactieve planningdiensten van een Trend Micro Threat Management Advisor.

Trend Micro heeft de drie pakketten speciaal ontwikkeld als versterking van, en aanvulling op de bestaande beveiligingsinfrastructuur. Trend Micro biedt eveneens een proefversie van twee weken. De diensten functioneren ook naast het huidige beveiligingsnetwerk. Ze richten zich op de onvermijdelijke zwakke plekken in de beveiliging, waar zero day-bedreigingen vaak op een slinkse manier misbruik van maken.

'Conventionele beveiligingstechnologieën, zoals antivirusoplossingen op eindpunten, web- en e-mailbeveiliging op de gateway en IPS-oplossingen, hebben moeite om waterdichte beveiliging te blijven bieden tegen de stroom nieuwe, doelgerichte bedreigingen. Deze infecteren systemen op slinkse manieren en stelen ongemerkt belangrijke gegevens', zegt Thomas Miller, Executive Vice-President en General Manager van Trend Micro. 'Bedrijven hebben behoefte aan een beveiligingslaag zoals Trend Micro Threat Management Services. Ze willen een oplossing die aantoont waar malware zich op het netwerk bevindt, ze waarschuwt en effectieve maatregelen neemt om bedreigingen te beheersen en te verwijderen.'

Trend Micro Threat Management Services zijn onderdeel van Trend Micro Enterprise Security Solutions. Dit is een portfolio van contentbeveiligingsproducten, -diensten en -oplossingen, ondersteund door het Trend Micro Smart Protection Network. Trend Micro Enterprise Security beschermt direct tegen nieuwe bedreigingen, zorgt voor kostenbesparingen en vereenvoudigt het beveiligingsbeheer.

Voor meer informatie over Trend Micro Threat Management Services en de Security Threat Assessment-proefversie van twee weken: http://us.trendmicro.com/us/solutions/enterprise/security-solutions/threat-management/index.html.

###
Over Trend Micro
Trend Micro is wereldwijd marktleider op het gebied van internetcontentbeveiliging. Het bedrijf beveiligt de uitwisseling van digitale informatie van bedrijven en consumenten. Daarbij loopt Trend Micro voorop op het vlak van geïntegreerde threat management-technologie. Hiermee beschermt de beveiligingsspecialist de systeemcontinuïteit, persoonlijke informatie en eigendommen tegen malware, spam, dataverlies en de nieuwste webbedreigingen. Experts in de gehele wereld ondersteunen 24x7 de flexibele oplossingen van Trend Micro. Het hoofdkantoor van Trend Micro staat in Tokio. De Trend Micro-oplossingen worden verkocht via businesspartners over de gehele wereld. Voor meer informatie: www.trendmicro-europe.com.



Ingezonden persbericht