Ingezonden persbericht


Cognex introduceert twee Checker visiesensoren met hoge resolutie

Rueil-Malmaison Cedex, France, 19 oktober 2009 - Cognex Corporation (NASDAQ: CGNX) heeft twee nieuwe hogeresolutiemodellen toegevoegd aan zijn lijn van Checker(TM) visiesensoren. De nieuwe Checker 3G7 heeft een pixelresolutie van 752 x 480 voor een betere inspectie van kleine delen, en een witte led-verlichting met hoge intensiteit voor een optimaal beeldcontrast. De Checker 3G7 kan worden geconfigureerd als een Aanwezigheids- of Meetsensor en kan tot 800 stukken per minuut detecteren en inspecteren. Alle Checker 3G-modellen kunnen zonder pc worden ingesteld en kunnen in enkele minuten tijd worden geconfigureerd met de SensorView(TM) programmeerkast en de One-Click Setup(TM).

De nieuwe Checker 272 heeft dezelfde resolutie en verlichting als de 3G7, met bovendien een editor voor ladderlogica, het volgen van stukken op basis van een encoder, en een bijkomende IO. De Checker 272 heeft zowel Aanwezigheids- als Meetsensoren.

'Checkers eenvoudige instelling en betaalbaarheid voorziet de producenten van een rendabele en flexibele oplossing om hun productieprocessen op fouten te controleren', aldus Pascal Dorster, Vision Sensors Business Unit Manager. 'De toevoeging van twee nieuwe hogeresolutiemodellen breidt Checkers waarde uit over een nog breder scala aan toepassingen.'

Checker is de enige hedendaagse inspectiesensor die onderdelen zowel kan detecteren als inspecteren, waardoor geen extern starttoestel nodig is. Een enkele Checker kan verschillende onderdeelkenmerken tegelijkertijd controleren en kan onderdelen met een variërende positie op de lijn opsporen, zodat de onderdelen niet op een welbepaalde manier moeten worden vastgezet. Alle Checkermodellen hebben een geïntegreerde verlichting en een stevige IP67-behuizing.

Over de Checkerfamilie

De Checkerreeks van visiesensoren heeft een model voor elke prijs en alle prestatieniveaus:

Checker 3G-reeks

* Kan worden geconfigureerd als aanwezigheids- of meetsensor
* Voor de instelling is geen pc nodig

* Robuuste IP67-behuizing

* Modellen met hoge werksnelheid en hoge resolutie beschikbaar

Checker 200-reeks

* Kan worden gefigureerd als aanwezigheids- en als meetsensor
* Bijkomende IO

* Bevat een Ladder-Logiceditor

* Volgen van stukken op basis van een encoder

* Robuuste IP67-behuizing

* Modellen met hoge werksnelheid en hoge resolutie beschikbaar

Over Cognex
Cognex Corporation ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en verkoopt machinale visiesensoren en -systemen, m.a.w. apparaten die kunnen 'zien'. Visiesensoren van Cognex worden over de hele wereld gebruikt in fabrieken om de productie van de meest uiteenlopende artikelen te automatiseren en hun kwaliteit te verzekeren. Cognex is wereldleider in de machinevisiesector, met meer dan 450.000 geleverde machinevisiesystemen, wat overeenkomt met totale inkomsten van meer dan $2,5 miljard sinds de oprichting in 1981. Cognex heeft naast zijn hoofdzetel in Natick, Massachusetts, ook regionale vestigingen en verdelers in Noord-Amerika, Japan, Europa, Azië en Latijns-Amerika. Breng een online-bezoek aan Cognex op http://www.cognex.com.