PERSBERICHT

De Bilt, 19 oktober 2009

Sperwer ziet af van bod op Super de Boer

Onder verwijzing naar de persberichten van 5 oktober 2009 en 7 oktober 2009 van B.V. Sperwer Holding ("Sperwer") kondigt Sperwer aan geen bod op Super de Boer N.V. ("Super de Boer") uit te brengen.

De Directie en Raad van Commissarissen van Super de Boer hebben te kennen gegeven het vrijdag jl. verhoogde bod van Sperwer niet te ondersteunen. Sperwer heeft besloten zonder ondersteuning van Super de Boer af te zien van de beoogde transactie. Dientengevolge zal Sperwer geen biedingsbericht bij de AFM indienen noch een activa-passiva transactie doen.

Jaap Lagerweij, CEO Sperwer Groep:
"Een nog hoger bod achten wij, ondanks onze financieel sterke positie en een gegarandeerde financiering door de bank, niet verantwoord. Het boekenonderzoek dat we in de afgelopen weken hebben verricht, sterkt ons in de overtuiging dat we een goed bod hebben gedaan. Het bod reflecteerde, naar onze mening, de reële waarde van Super de Boer waarbij de positie van onze organisatie en de belangen van onze ondernemers goed in ogenschouw zijn genomen. We zijn uiteraard teleurgesteld dat de Directie en Raad van Commissarissen van Super de Boer het bod van Sperwer niet ondersteunen. Onze ambitie blijft om met de PLUS formule schaalgrootte te creëren en formuleontwikkeling te optimaliseren."

Hans de Boer, Voorzitter van de Raad van Commissarissen Sperwer Groep: "We zijn nog steeds overtuigd van de goede strategische fit die we met Super de Boer voor ogen hadden. We hadden graag winkels willen toevoegen aan de coöperatie, een uniek, succesvol bedrijfsmodel onder de supermarktorganisaties in Nederland. Onze organisatie wordt gestuurd voor en door ondernemers. In de afgelopen jaren hebben we flink geïnvesteerd in onze backoffice, in het logistieke proces en in automatisering, dit ondersteunt onze strategie om verder te groeien. We hebben meerdere malen succesvolle fusies mogen realiseren, we zullen dit in combinatie met autonome groei in de toekomst blijven nastreven om als thuishaven van de zelfstandig ondernemer verder te groeien."

Deze mededeling wordt gedaan ingevolge Artikel 7, lid 1 van het Besluit openbare biedingen Wft.

Over Sperwer Groep
De Sperwer Groep is een landelijk opererende organisatie die goederen en diensten levert aan de bij haar 270 aangesloten zelfstandig ondernemers van PLUS supermarkten op nationaal en lokaal niveau. Sperwer, opgericht in 1928, is door de coöperatieve structuur de enige supermarktorganisatie in Nederland die voor 100% eigendom is van de ondernemers zelf. De ondersteuning van Sperwer bestrijkt het hele werkterrein van de levensmiddelendetaillist, van ontwikkeling van sterke winkelformules en gezamenlijke inkoop tegen een scherpe prijs tot snelle en efficiënte distributie. Sperwer Groep geeft hiermee invulling aan haar missie om hét antwoord voor zelfstandig ondernemers in het full service segment te zijn. Voor verdere informatie raadpleeg onze website: www.sperwer.nl.