Rechtbank Amsterdam: DSB bank failliet

19/10/2009 18:30

Huijskens Communications

Wognum, maandag 19 oktober 2009 - De rechtbank Amsterdam heeft vanochtend bepaald dat de noodregeling voor DSB Bank N.V. wordt omgezet in een faillissement. De bewindvoerders Joost Kuiper en Rutger Schimmelpenninck treden vanaf nu op als curatoren.

Nu het faillissement is uitgesproken, treedt het Depositogarantiestelsel in werking, zo heeft De Nederlandsche Bank (DNB) bevestigd.

Het reguliere salaris over de maand oktober van alle medewerkers van DSB Bank zal op het gebruikelijke tijdstip van de maand worden betaald. De curatoren hebben vanmiddag de medewerkers bijeengeroepen. Doel is hen zo spoedig mogelijk duidelijkheid te verschaffen over hun toekomst.

In overleg met DNB hebben de bewindvoerders besloten de rekeninghouders onder bepaalde voorwaarden de mogelijkheid te bieden vooruitlopend op een uitkering door DNB onder het Depositogarantiestelsel het positieve saldo van maximaal 3.000,- Euro per persoon over te boeken naar een (betaal)rekening aangehouden op hun eigen naam bij een andere bank. Rekeninghouders van DSB kunnen vanaf woensdag 21 oktober a.s. vanaf 10:00 uur op de website van DSB (www.dsb.nl) kijken of zij in aanmerking komen voor deze regeling.