NEN


Certificering tegen NEN 2082

maandag 19 oktober 2009, 15:44

In NEN 2082 liggen de eisen vast voor functionaliteit van informatie- en archiefmanagement in programmatuur. NEN onderzoekt nu of er belangstelling bestaat om tegen deze norm te certificeren.

NEN 2082 moet de uitwisselbaarheid van metagegevens en archiefdocumenten bevorderen tussen IT-applicaties en tussen organisaties. Eenvoudig gezegd, alles wat geautomatiseerd gebeurt, moet door de programmatuur worden geregistreerd, zodat terug te vinden is wat wanneer en door wie is gedaan. NEN 2082 beschrijft de eisen waaraan programmatuur moet voldoen.

Nu wordt onderzocht of er belangstelling bestaat dat NEN een schema maakt waarmee certificerende instellingen software kunnen certificeren tegen NEN 2082. Er heeft hiervoor al een eerste bijeenkomst plaatsgevonden met drie geïnteresseerde partijen. Het ziet er op dit moment naar uit dat er niet alleen interesse is voor het certificeren van softwarepakketten maar ook voor het certificeren van geïmplementeerde applicaties.

Voor meer informatie over het certificeren tegen NEN 2082 kunt u contact opnemen met Jan Rietveld via e-mail: jan.rietveld@nen.nl.