ProRail

Persbericht

19-10-2009

Extra fietsenstallingen en fietskluizen op diverse stations

Op station Duiven, Rheden, Arnhem Presikhaaf en Mook-Molenhoek wordt een groot aantal overkapte fietsenstallingen en fietskluizen geplaatst. Spoorbeheerder ProRail en de Stadsregio Arnhem Nijmegen hebben een overeenkomst gesloten om de financiering daarvoor te regelen. Fietsenstallingen zijn nodig om het openbaar vervoer letterlijk toegankelijker te maken, vindt de stadsregio. Voor ProRail past de uitbreiding in haar programma âRuimte voor de Fietsâ.

Op station Duiven gaat het om 430 overkapte fietsklemmen. De stalling bij station Rheden wordt vernieuwd en krijgt 208 klemmen en 20 kluizen. Op station Arnhem Presikhaaf komen 40 extra overkapte klemmen.

De totale kosten van de nieuwe stallingen komen op ruim 500.000 euro. ProRail neemt de helft van de kosten voor haar rekening; de Stadsregio Arnhem Nijmegen betaalt 40% en de gemeenten Duiven, Rheden en Arnhem betalen de rest, te weten 10% van de totale kosten. Eerder dit jaar sloten de stadsregio en ProRail al een overeenkomst voor uitbreidingen op station Arnhem Zuid en station Oosterbeek.Â

Het College van Bestuur van de stadsregio heeft ook besloten minimaal 125 extra fietsklemmen te plaatsen op het recent geopende station Mook-Molenhoek. De stadsregio en ProRail delen deze kosten. Nu de financiering geregeld is, moeten de ruimtelijke procedures voor het aanvragen van de bouwvergunningen nog worden doorlopen. De verwachting is dat reizigers vanaf zomer 2010 de nieuwe stallingen kunnen gebruiken.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.extrafietsenstallingenenfietsk luizenopdiversestations&category=Regionaal]