Gemeente Dirksland


Centrum voor Jeugd en Gezin Goeree-Overflakkee feestelijk geopend

Op woensdagmiddag 14 oktober 2009 is het Centrum voor Jeugd en Gezin Goeree-Overflakkee feestelijk geopend. Het centrum is gevestigd in Middelharnis en is een initiatief van de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee, Careyn en GGD.

De opening vond plaats in het gebouw de Notenkraker gelegen naast het Centrum voor Jeugd en Gezin in Middelharnis. Na een spectaculaire openingsact van Joost Jongeneel, spraken projectleider Joost Kadijk en wethouder Petra ât Hoen de ruim 100 aanwezigen toe. Dichter Rien Vroegindeweij, die in Middelharnis is geboren, bracht tot slot nog een voordracht ten gehore, waarin hij terugblikte op het opgroeien op Goeree-Overflakkee.

De wethouders Wim Bruggeman (Dirksland), Peter Feller (Goedereede), Petra 't Hoen (Oostflakkee) en Anton Wesdorp (Middelharnis) voerden vervolgens voor het Centrum van Jeugd en Gezin de openingshandeling uit. Tot slot kreeg iedereen een rondleiding door het centrum.

In het centrum hebben meerdere partijen zich gevestigd, waaronder het Consultatiebureau, Bureau Leerplicht, Careyn, Mee, Stichting de Hoop, Trivium, Bureau Jeugdzorg, de GGD en Bavo Europoort. Alle kinderen en jongvolwassenen tot 23 jaar en alle ouders op Goeree-Overflakkee kunnen bij het centrum terecht voor vragen over en hulp bij het opgroeien en opvoeden.

Meer informatie over het Centrum voor Jeugd en Gezin is te vinden op www.cjg-go.nl.

Â

Â

Opening Centrum voor Jeugd en Gezin door wethouders van de vier gemeenten.