Buitenlandse Zaken België


Datum: 19/10/2009

Generieke vorming civiel crisisbeheer

Momenteel zijn ruim 50 Belgen werkzaam in missies voor civiele crisisbeheersing in het kader van het EVDB in Kosovo, de Democratische Republiek Congo, Palestina, Bosnië-Herzegovina en Georgië.

De FOD Buitenlandse Zaken organiseert in samenwerking met het Egmont Instituut een generieke opleiding die alle aspecten van het civiele crisisbeheer bestrijkt. Deze zal van 3 tot en met 17 november 2009 te Brussel plaatsvinden. De opleiding heeft tot doel op middellange termijn een pool van Belgische experts (politie, magistraten en overige experts) te creëren die bereid zijn op korte of op middellange termijn deel te nemen aan een civiele crisisbeheersingsmissie. De vorming wordt volledig in het Engels gegeven. U vindt het programma als bijlage.

Alle geïnteresseerden worden uitgenodigd om uiterlijk op 25 oktober 2009 hun CV en motivatie brief aan mevrouw Anne Bourlond (anne.bourlond@diplobel.fed.be ) te bezorgen. De selectie zal op 26 oktober gebeuren op basis van CV's, motivatie en beschikbaarheid van de kandidaten om deel te nemen aan een missie.

Programma