Gemeente Nieuwegein


* workshop positief coachen voor nieuwegeinse sportclubs

Workshop Positief Coachen voor Nieuwegeinse sportclubs

maandag, 19 oktober 2009

Wethouder Carla Curvers maakte afgelopen week bekend dat de gemeente het project 'Positief Coachen Nieuwegein' steunt. Dankzij deze financiële bijdrage en die van een aantal sponsoren, kunnen alle Nieuwegeinse sportverenigingen een workshop over positief coachen volgen.

Hoe zorgen we ervoor dat sporten voor de jeugd leuk blijft? Dat was de vraag die de gemeente Nieuwegein, Stichting United Jeugd en de Sportraad Nieuwegein zichzelf regelmatig stelden - uit onderzoek blijkt namelijk dat veel kinderen en jongeren sport de rug toekeren.

Het antwoord op de vraag is: dat kan door positief te coachen. Als trainers, coaches en leiders leren hoe zij op een positieve en taakgerichte manier de jeugd kunnen begeleiden, haken aantoonbaar minder jeugdige sporters af. En worden de sportieve prestaties beter. Bovendien vinden de vrijwilligers hun taak leuker.

Aftrap

12 oktober vond de aftrap van het project 'Positief Coachen Nieuwegein' plaats in de theaterzaal van het Anna van Rijncollege. Alle sportverenigingen van Nieuwegein waren daarvoor uitgenodigd. Twee specialisten gingen in op het geheim van succes in de sport. Ewald van Kouwen, een expert op het gebied van communicatie tussen trainers/coaches en spelers, vertelde hoe je de kans om te winnen kunt vergroten en tegelijk kan zorgen dat minder spelers afhaken. Foeke Booy, tegenwoordig technisch directeur van FC Utrecht, werd geïnterviewd over het belang van plezier in de sport.

Workshops voor alle sportclubs

Stichting United Jeugd en Stichting Sportraad Nieuwegein bieden alle sportclubs in Nieuwegein dit najaar de gratis workshop aan. Voor de minder grote verenigingen organiseert de Sportraad een centrale bijeenkomst. De andere clubs kunnen - als zij dat willen - een workshop voor hun trainers, coaches en leiders in hun eigen sportkantine krijgen.

Meer informatie?

Met vragen kunt u terecht bij Rick van Midde van Stichting United Jeugd (06 - 41 66 05 41) of Rob Volders van Stichting Sportraad Nieuwegein (06 - 51 08 97 30).

Nieuwegein Beweegt

Het project 'Positief Coachen' sluit aan bij 'Nieuwegein Beweegt', het nieuwe sport- en beweegbeleid van de gemeente Nieuwegein. Een van de speerpunten van dat nieuwe beleid is namelijk het stimuleren van sporten en bewegen onder de jeugd. Voor meer informatie over 'Nieuwegein Beweegt' zie: www.nieuwegein/nieuwegeinbeweegt.