Politie Flevoland

Straatdealers van de straat

Lelystad, 19-10-2009

De recherche van basiseenheid Lelystad heeft een 35-jarige inwoner uit Lelystad aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. De verdachte werd vrijdagavond aangehouden op de Neringweg. Bij de aanhouding van de verdachte werd een hoeveelheid harddrugs aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld en zal vandaag worden geleid voor de rechter-commissaris.

De recherche kwam de straatdealer op het spoor nadat er informatie over de man bij het onderzoeksteam was binnengekomen. Rechercheurs brachten de handel en wandel van de man in beeld waaruit bleek dat hij zich bezig hield met het mogelijk verhandelen van verdovende middelen. De verdachte, die overigens geen onbekende is van de politie, werd afgelopen vrijdag door het rechercheteam gearresteerd nadat er voldoende bewijs tegen hem was verzameld.

Eerder die week arresteerde het rechercheteam twee andere straatdealers in Lelystad. Een 53-jarige Lelystedeling werd op de Oostranddreef in zijn auto gecontroleerd waarbij meer dan 40 bolletjes vermoedelijke harddrugs werden aangetroffen. Deze verdachte werd na onder-zoek ter beschikking gesteld van justitie en zit nog vast.

Een 20-jarige inwoner uit Lelystad werd door surveillerende agenten op heterdaad betrapt toen hij zich verdacht op hield in de Atolwijk. Bij de controle die volgde werden ook bij hem meerdere bolletjes verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte werd na verhoor en onderzoek met een dagvaarding heengezonden. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

De politie ziet scherp toe op de handel in drugs. Verdachte situaties en meldingen kunnen doorgegeven worden via 0900 - 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.

Verdacht kan zijn: overlast veroorzaakt door bijvoorbeeld excessief drank- en/of drugsgebruik op straat of anderszins, bijvoorbeeld door frequente aanloop bij een woning en waarbij een vermoeden is van drugshandel.