FloraHolland


Veel handel tijdens FloraHolland Trade Fair Aalsmeer

Tevredenheid bij deelnemers, inspiratie bij klanten

FLORAHOLLAND, 19 oktober 2009 (persbericht) - FloraHolland kan samen met haar aanvoerders en klanten terugkijken op een succesvolle beursweek. Alle facetten van de sierteeltsector kwamen vorige week samen tijdens de FloraHolland Trade Fair, de handelsbeurs die van 14 tot en met 16 oktober in Aalsmeer werd gehouden. In ruim zeshonderd stands en op diverse productpleinen werden duizenden partijen bloemen, planten en concepten uit binnen- en buitenland getoond. Dit aanbod, direct en op termijn leverbaar, zorgde voor een overzichtelijke beurs. Innovatie en inspiratie stonden centraal in de Expo.

De beurs had met z'n aanvoerders uit tientallen landen en bezoekers uit de hele wereld een internationaal karakter. Het publiek liet zich door de vele noviteiten, trends, innovaties en het brede aanbod van planten en bloemen zichtbaar inspireren. Inkopers van exporteurs en handelsbedrijven uit binnen- en buitenland wisten, net als vorig jaar, de beurs in groten getale te vinden. De sfeer op de beursvloer was positief. Handelsbedrijven namen, vaak samen met hun klanten, de tijd om het aanbod goed te bekijken. De meeste bezoekers hadden dan ook niet genoeg aan één dag en brachten meerdere dagen op de beurs door. Van de verruimde openingstijden op de eerste beursdag werd duidelijk gebruik gemaakt.

Inspiratie en vernieuwing
Naast de bekende beurshal in het Aalsmeerse veilingcomplex was er aangrenzend de Expo, een ruimte voor inspiratie en vernieuwing. Hier kreeg de bezoeker een goed overzicht van de actuele seizoensproducten, noviteiten en trends. Het Bloemenplein en het Plantenplein waren dit jaar overzichtelijk opgezet. Klanten konden hier zowel de jaarrond- als de seizoensproducten goed bekijken en vergelijken. Het Trends- en Retailplein en de Conceptstores trokken veel geïnteresseerden. Handelaren en hun klanten waren positief over de ideeën die waren uitgewerkt tot complete winkelformules, zoals de orchideeëntafel en Flower Tower®. Een groep klanten nam tijdens de beurs een kijkje in de Blackbox, een afgeschermd deel van de beurs waar men exclusief uitleg kreeg over het meest ideale bloemen- en plantenschap. Naast de vele stands en pleinen was er op de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer ook extra aandacht voor innovatie en duurzaamheid op het gebied van containertransport. In een gloednieuwe container vonden seminars plaats over de laatste ontwikkelingen rond kwaliteitsbeheersing en de mogelijkheden van het inzetten van containers per spoor. Veel belangstelling was er ook voor de presentatie van Bloemenbureau Holland, bij de entree van de beurs.

Digitaal zakendoen
Het e-Business Paviljoen werd druk bezocht door mensen die geïnteresseerd waren in het digitaal in- en verkopen van planten en bloemen. Daarnaast konden bezoekers (hernieuwd) kennismaken met KOA (Kopen op Afstand) en het belang van goede productfotografie bij digitaal zakendoen. Ook PlantConnect.nl, het digitale inkoopsysteem voor planten, kan terugkijken op een succesvolle beurs. In totaal hebben zich een kleine dertig nieuwe klanten en bijna honderdvijftig kwekers aangemeld voor de webshop. FloraHolland e-Trade ontving vorige week als eerste virtuele marktplaats in de sierteeltsector het Florecom-certificaat, een kwaliteitslabel voor berichtenuitwisseling.

Tevreden gezichten
Bij de ruim zeshonderd standhouders veel tevreden gezichten. "Er hangt een goede sfeer", aldus amarylliskweker Theo Blom. "Ik sta hier nu voor het vijfde jaar, maar zo'n eerste beursdag heb ik niet eerder meegemaakt. Het bezoek is kwalitatief goed. Klanten bezoeken de beurs veel gerichter dan voorheen. Ze hebben hun huiswerk gedaan en vooraf een plan in hun hoofd. Zo kom je veel sneller toe aan het opnemen van orders. Naast een aantal dagorders heb ik ook een groot aantal vervolgafspraken gemaakt."

Beurs volgend jaar in november
Op woensdag 13 en donderdag 14 januari organiseert de veiling de FloraHolland Winter Fair in Aalsmeer. De volgende grote internationale handelsbeurs is de FloraHolland Trade Fair Naaldwijk, die plaatsvindt van 3 tot en met 5 maart 2010.
De FloraHolland Trade Fair Aalsmeer kent in 2010 een ander beurstijdstip. Deze beurs vindt volgend jaar plaats op 3, 4 en 5 november. FloraHolland heeft tot deze verschuiving besloten om tegemoet te komen aan de wensen van haar ketenpartners (aanvoerders en klanten). Het organiseren van de FloraHolland Trade Fair na 1 november sluit beter aan op hun belangen.