Politie Rotterdam Rijnmond

Actuele berichten - maandag 19 oktober 2009


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een alcoholcontrole gehouden in de Simonstraat in Rotterdam. . Tussen 22.00 uur en 07.00 uur legden 370 bestuurders een blaastest af. Twaalf bestuurders hadden teveel gedronken en zijn aangehouden..


* MANNEN AANGEHOUDEN NA BELEDIGING
ROTTERDAM-FEIJENOORD - Agenten hielden zondagmiddag twee mannen aan nadat deze hen beledigden.
Rond kwart over één surveilleerden agenten in het parkje nabij de Burgdorfferstraat. Een 22-jarige Rotterdammer maakte met zijn handen schietbewegingen naar de agenten en begon zonder aanleiding te schelden tegen de agenten. De jongen rende vrijwel direct weg en de agenten gingen achter de verdachte aan. Een behulpzame omstander gaf hiervoor op de Oranjeboomstraat zijn fiets aan de politiemensen. Na een achtervolging werd de man gearresteerd. Vrienden van de verdachte bemoeiden zich met de aanhouding en ook zij scholden de agenten uit. Hierop is nog een 21-jarige Rotterdammer aangehouden. Beide verdachten zijn voor nader verhoor ingesloten.


* VERDACHTE AUTOINBRAAK AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-FEIJENOORD - De politie heeft zaterdagavond op de Van der Takstraat een 26-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden na inbraak in een auto. Zondagavond rond kwart voor twaalf liep een man op de Van der Takstraat en het Burgemeester Hoffmanplein bij verschillende auto's naar binnen te kijken. Een getuige belde de politie via 112. Via cameratoezicht kreeg men hem in de gaten. De verdachte had inmiddels een KIA-bestelbus opengebroken. Agenten hielden hem aan en brachten hem over naar een politiebureau. In de opgebroken auto troffen politiemensen een betonschaar van de verdachte aan en tijdens de fouillering op het bureau bleek de verdachte nog een onderdeel van een autoradio in bezit te hebben.


* GASLEK; OMWONENDEN GEËVACUEERD
SPIJKENISSE - De politie heeft zondagmiddag rond twee uur omwonenden van een woning aan de Leliestraat geëvacueerd nadat de bewoner bij tuinwerkzaamheden een gasleiding raakte. Agenten kregen een melding dat in een tuin van een woning aan de Leliestraat een gaslek was. Toen de agenten arriveerden roken zij een sterke gaslucht. Omwonenden werden direct uit hun woning gehaald en de brandweer kwam ter plaatse. De bewoonster vertelde dat zij geprobeerd had een boom uit de voortuin te scheppen waarbij ze een leiding had geraakt.


* ALCOHOLCONTROLE
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een alcoholcontrole gehouden op de Abram van Rijckevorselweg. Tussen 23.00 uur en 6.00 uur onderwierpen agenten 1275 bestuurders aan een blaastest. Tien bestuurders werden aangehouden omdat zij teveel hadden gedronken. Van één beginnend bestuurder is het rijbewijs ingevorderd. Die nacht werden verder twee drie bekeuringen uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van de verschillende autopapieren.


* BRAND OP KINDERBOERDERIJ
ROTTERDAM-OMMOORD - Bij een brand op het terrein van de kinderboerderij aan de Bergse Linker Rottekade is afgelopen nacht een gebouw afgebrand. Niemand raakte gewond. Kort voor middernacht brak de brand uit in het gebouw waar het centrum voor natuur en milieueducatie is gevestigd. De brandweer rukte met groot materieel uit en schaalde op naar zeer grote brand. Rond kwart over één werd het sein 'brand meester' gegeven. Het centrum brandde volledig uit. De aangrenzende woning kon gered worden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE AAN
MAASSLUIS - De politie heeft zaterdagavond rond kwart over acht een 40-jarige man uit Maassluis aangehouden die in het bezit was van onder andere verdovende middelen.
Tijdens een drugsactie werd op de Mozartlaan een auto staande gehouden. . De bestuurder werd verdacht van overtreding van de opiumwet. Toen de agenten de auto doorzochten werden er naast de harddrugs ook een geldbedrag en vier mobiele telefoons aangetroffen. De verdachte is op een politiebureau voor nader onderzoek ingesloten.