Warchild


Golfen met windkracht 8 levert 125.820 op voor War Child

19 oktober 2009 - Met windkracht 8 werd afgelopen vrijdag voor de eerste maal het benefiet golftoernooi `Tee off for War Child' gespeeld op de Noordwijkse Golfclub. En dat leverde maar liefst EUR 125.820 op!

Cheque van 'Tee off for War Child' Tee off for War Child `Tee off for War Child' is het eerste golftoernooi dat speciaal voor ons is georganiseerd. Het initiatief kwam van Cees Haasnoot, Business Ambassador van War Child. De Noordwijkse Golfclub stelde speciaal voor War Child haar baan ter beschikking.

Golfen voor oorlogskinderen
Doel van het toernooi was om een selecte vertegenwoordiging uit het bedrijfsleven en de sport- en entertainmentwereld actief te betrekken bij de activiteiten van War Child. Teams die mee wilden doen, betaalden inschrijfgeld en dat geld wordt nu gebruikt om zoveel mogelijk kinderen die getroffen zijn door oorlog een vreedzame toekomst te bieden.

Windkracht 8
De dag begon met een flinke wind en een muzikale warming-up. Vervolgens betraden maar liefst 24 flights de baan. `s Avonds werd een benefietveiling gehouden waar deelnemers door sponsors ingebrachte kavels konden aankopen ten bate van War Child. Totaalopbrengst van de dag: EUR 125.820. Fantastisch!

Kindsoldaten
Speciale aandacht was er voor de problematiek van kindsoldaten. Voormalig kindsoldaat en voorlichter van War Child, Kon Kelei sprak de aanwezigen vanuit zijn eigen ervaringen toe.

Geweldig initiatief
War Child-directeur Mark Vogt is blij met de opbrengst:

"Dit is natuurlijk een fantastisch resultaat! Voor War Child is de betrokkenheid van bedrijven fundamenteel. Als organisatie hanteren we een strikt lage kostenbeleid. Dat lukt alleen als bedrijven ons willen sponsoren met financiële middelen, producten en/of mankracht. Ook de mobilisatie van bedrijven onderling voor een actie als deze is belangrijk. We kunnen ons werk niet alleen doen. Het `Tee off for War Child' laat die betrokkenheid zien. Een geweldig initiatief van onze Business Ambassador Cees Haasnoot en de eerste in een reeks van velen, hoop ik!"

Business Ambassadors en War Child
De Business Ambassadors van War Child zetten zich met hun kennis, ervaring en netwerken in voor War Child. Ook stellen zij zich tot doel het maatschappelijk bewustzijn over het werk van War Child in de bedrijvensector te vergroten. Lees meer over het Business Ambassadors Network.

Steun oorlogskinderen. Word bedrijfssponsor van War Child.