Gemeente Purmerend

Verrassingsactie voor Purmerendse mantelzorgers

19 oktober 2009

Purmerenders die vrijwillig en langdurig zorg verlenen aan een chronisch zieke of hulpbehoevende vriend of familielid worden dit najaar door gemeente Purmerend in het zonnetje gezet.

Waardering
De zogeheten mantelzorgers kunnen tot en met 13 november 2009 een verrassing ophalen bij het Wmo-loket in het stadhuis. Met de verrassingsactie wil gemeente Purmerend haar waardering tonen voor de vaak zware taak die zij uit liefde of plichtsbesef vervullen.

Mantelzorgondersteuning
Naast de verrassingsactie, wil de gemeente de mantelzorgers graag ondersteunen. Vaak zijn ze zich niet bewust van het feit dat ze mantelzorger zijn, vanwege onbekendheid met het begrip. Hierdoor weten ze niet dat er verschillende vormen van ondersteuning mogelijk zijn, zoals financiële steun, verpleegkundige ondersteuning of hulp in de huishouding. Met een poster- en flyercampagne over de verrassingsactie wil de gemeente meer bekendheid geven aan mantelzorg. En hoopt zo in contact te komen met onbekende mantelzorgers om met hen de mogelijkheden van ondersteuning te bespreken.

Kijk voor meer informatie bij mantelzorg of ga langs bij het Wmo-loket in het stadhuis.