Watersportverbond - KNWV

Volgend jaar voorrondes voor NK Teamzeilen

maandag 19 oktober 2009

Stichting World Port Sail (WPS) en het Watersportverbond hebben tijdens het Nederlands Clubkampioenschap Teamzeilen (NCK) afspraken gemaakt voor de volgende editie in 2010. Zo zullen er voor het eerst voorrondes worden georganiseerd.

Het finaleweekend van het NK Teamzeilen zal in 2010 weer in Rotterdam worden gehouden - om het aantal deelnemers te vergroten zullen er daarvoor voorrondes worden georganiseerd WPS organiseert sinds 2005 onder auspiciën van het Watersportverbond het officiële Nederlands kampioenschap voor verenigingsteams. Het evenement is uitgegroeid van acht deelnemende verenigingen in 2005 tot 20 deelnemers in 2009 met nog een tiental verenigingen op de wachtlijst. Bekijk de uitslag van 2009 hier, WV De Braassermermeer nam de titel mee naar huis.

Meer deelnemers
Voor 2010 en daarna voorzien beide organisaties een verdere groei van het aantal deelnemende verenigingen. In totaal zijn er ca 130
watersportverenigingen in Nederland actief in het
wedstrijdzeilen. Om alle verenigingen in Nederland een eerlijke kans te geven zullen er met ingang van 2010 voorrondes worden georganiseerd op verschillende locaties in Nederland.

Kwalificaties
WPS zal de finale wederom in Rotterdam organiseren voor 16
verenigingen. Acht verenigingen hebben zich afgelopen weekend al geplaatst door het verwerven van plek in de kwartfinale. De overige acht finaleplaatsen worden onder leiding van het Watersportverbond gedurende de voorrondes vergeven.

De exacte invulling van de voorrondes is nog niet bekend. Wel zijn er gesprekken gaande met District Noord (voor aansluiting bij hun bestaande verenigingscompetitie), WV Neptunus in âs Hertogenbosch en Sail Amsterdam voor het organiseren van mogelijke kwalificatiemomenten in 2010.