Gemeente Lingewaal


Oproep: Nominaties Vrijwilligersprijs 2009

Onze gemeente kent een groot aantal verenigingen. Dit verenigingsleven draagt in hoge mate bij aan de leefbaarheid van en in onze kernen. Bij al deze verenigingen zijn honderden vrijwilligers actief. Deze mensen moeten we koesteren, want zonder vrijwilligers geen verenigingen. Om onze waardering te laten blijken, reiken we sinds 2003 een tweejaarlijkse vrijwilligersprijs uit. Via deze weg roepen we plaatselijke verenigingen, maatschappelijke instellingen en organisaties op een kandidaat voor de titel Lingewaalse Vrijwilliger 2009 aan te melden.

De genomineerden worden beoordeeld op de expliciete bijdrage die zij hebben geleverd aan de leefbaarheid van één van de kernen. Het moet gaan om inwoners van de gemeente Lingewaal die zich onbetaald, gedurende lange tijd hebben ingezet voor een plaatselijke vereniging, maatschappelijke instelling of organisatie. In totaliteit worden drie aanmeldingen genomineerd.

Een jury bestaande uit drie personen, die geen binding hebben met Lingewaalse vrijwilligersorganisaties en het verenigingsleven, bepaalt wie er wordt uitgeroepen tot de Lingewaalse Vrijwilliger 2009. De gemeente stelt een geldbedrag van ⬠500,00 beschikbaar voor de vereniging, maatschappelijke instelling of organisatie waar de winnende vrijwilliger zich voor inzet. Ook de nummers twee en drie gaan niet met lege handen naar huis. Daar vrijwilligers een grote en belangrijke rol spelen in onze samenleving en voor het bedrijfsleven willen we via deze weg ook sponsors benaderen om een bijdrage aan de vrijwilligersprijs te leveren.

U kunt een nominatieformulier opvragen bij de receptie van de gemeente Lingewaal (0345-634000). De nominatie kunt u tot 20 november 2009 inleveren bij of opsturen naar de gemeente Lingewaal ter attentie van het Wmo-loket, Postbus 1014, 4147 ZG in Asperen. De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Lingewaal in januari 2010.