Schuitema NV

A A A

C1000 versterkt marktpositie door uitbreiding met 80 winkels en inkoopcombinatie van circa 25%

Amersfoort, 19 oktober 2009 - De directie van C1000 is verheugd met de uitkomst van het biedingsproces rond Super de Boer. Met de overname van Super de Boer door Jumbo, ziet C1000 zowel fase twee als fase drie van haar strategie ingevuld. Na afronding van de overname zal C1000 circa tachtig winkels van Super de Boer aan haar formule toevoegen. Daarnaast ontstaat een krachtige inkoopcombinatie van C1000 en Jumbo met een marktaandeel van zo'n 25%. De inkoopcombinatie zal naar verwachting begin januari kunnen starten.

Tom Heidman, directievoorzitter van C1000: "Wij gingen ervan uit dat we een aantal jaar nodig zouden hebben om invulling te geven aan onze strategie. Nu komt alles in een stroomversnelling. De uitbreiding met tachtig winkels vult fase twee van deze strategie in, en zodra we de inkoopcombinatie begin januari 2010 starten is ook de derde stap een feit. Door het grote marktaandeel van onze inkoopcombinatie krijgen we direct een krachtige positie. Voor de klanten, ondernemers en medewerkers van C1000 is dit dan ook goed nieuws. We zien ernaar uit om deze inkoopsamenwerking met Jumbo nu verder vorm te geven!"

Eerder kondigde C1000 aan haar marktpositie in drie fasen te willen versterken. De eerste fase bestaat uit een nieuw, krachtiger commercieel beleid, verhoging van de efficiency en een scherpere propositie voor de klant. Deze aanpassingen, waarin het ondernemerschap centraler komt te staan, zijn vanaf begin van dit jaar ingezet. Fase twee en drie van de nieuwe strategie van C1000 gaan over de uitbreiding van het aantal winkels en het verwerven van een sterkere inkooppositie.

Over C1000 C1000 is de op één na grootste supermarktorganisatie van Nederland. Het C1000-logo prijkt op 371 winkels in heel Nederland. C1000 is de alerte supermarkt die voortdurend meegroeit met de wensen en behoeften van haar klanten. Kernwoorden van de C1000-propositie zijn `Vers', `Lokaal' en `Betaalbaar'. C1000 is een sterke, succesvolle formule waarin scherpe prijzen samengaan met een goede kwaliteit en ondernemerschap.


---

---