Gemeente Waddinxveen


Burgemeester de wijk in met platformleden Zuid en Oost uitleg bij speeltuin Zonnig Zuid

Zaterdag 17 oktober heeft burgemeester Bert Cremers al fietsend kennis gemaakt met de wijken Zuid en Oost. Wijkplatformleden vertelden elk iets over de buurt, het verleden en het heden.

Via de Oostpolderwijk werd even stil gestaan bij de Alpherwetering en de Heemraadweg. Bij de Heemraadweg zijn enkele speeltoestellen geplaatst door Woonpartners in samenspraak met gemeente en bewoners Heemraadweg.

Via het kleine industriegebied aan de Maarten Schoutenstraat werd een stop gemaakt bij stroopwafelbakkerij Markus. De directeur heeft kort uitleg gegeven over zijn bedrijf waarna de leden van het wijkplatform nog een kijkje in het bedrijf mochten nemen.

Â

De fietstocht werd vervolgd via het speelveldje achter de Burg. Trooststraat. Dit speelveldje is tot stand gekomen met medewerking van het wijkplatform Zuid en Oost. De gehouden bewonersavond heeft ervoor gezorgd dat de onrust onder enkele bewoners is weggenomen en het speelplekje nu volop in gebruik is.

Â

Van hieruit ging de fietstocht naar de Victorwijk toe. Hier kreeg de wijkschool De Kameleon en de speeltuin en buurthuis Zonnig Zuid, al vijftig jaar een plek voor jong en oud, de aandacht. Fietsend vanuit Zuid is het natuurgebied de Bloemensdaalsepolder, via de Winterdijk, verkend. Uitkomend op de Brugweg is even stilgestaan op de kruising met de Middelburgseweg. Er werd gesproken over het drukke verkeer en de overlast die soms wordt ervaren door de âdiscojeugdâ vanuit Reeuwijk.

Â

De Brugweg affietsend werd uitgekomen op één van de karakteristieke plekjes van Waddinxveen, de Zeelheldenbuurt, De Kuil, Overkant, een plekje met vele benamingen. Een echt volksbuurtje.

De fietstocht eindigde bij de speeltuinvereniging De Overkant. Eén van de oudste speeltuinverenigingen van Waddinxveen. Onder het genot van een kop koffie werd nog even nagepraat over de fietstocht.

Â

Burgemeester Cremers bedankte een ieder voor de informatie en het laten zien van de wijk met zijn minpunten, maar vooral zijn pluspunten.