ProRail

Persbericht

19-10-2009

Inschuifoperatie spoortunnel Zutphensestraat Apeldoorn

Het treinverkeer van Apeldoorn naar Deventer ligt in oktober zeven dagen stil. Het gaat om de herfstvakantie; maandag 19 tot en met zondag 25 oktober. In opdracht van ProRail werkt aannemer Ballast Nedam aan de spoortunnel ter hoogte van spoorwegovergang Zutphensestraat in de gemeente Apeldoorn. NS zet bussen in.

Â

Onderdoorgang Zutphensestraat Apeldoorn
Op de Zutphensestraat in Apeldoorn wordt in de betreffende week een betonnen tunnelbak onder het spoor van de lijn Apeldoorn â Deventer geschoven. De tunnel vervangt uiteindelijk de huidige spoorwegovergang in de Zutphensestraat. Zowel de gemeente Apeldoorn als ProRail vindt de bouw van de tunnel noodzakelijk vanwege het toenemend treinverkeer op de spoorlijn Apeldoorn - Amersfoort. De tunnel verbetert de verkeersveiligheid zowel op het spoor als op de weg en zorgt voor een betere doorstroming van het wegverkeer door het centrum van Apeldoorn. In het najaar van 2010 kan het wegverkeer gebruik maken van de tunnel.

Webcams
Om de werkzaamheden aan de Zutphensestraat op de voet te kunnen volgen zijn er twee webcams geplaatst. Belangstellenden kunnen via www.prorail.nl tot en met 28 oktober 24 uur per dag de werkzaamheden bekijken. De werkzaamheden maken deel uit van een groot aantal spoorvernieuwingen in en rond Apeldoorn en Deventer die gecombineerd uitgevoerd worden.

Overlast beperken
Door het combineren van de diverse spoorwerkzaamheden in de herfstvakantie probeert ProRail de overlast voor zowel het treinverkeer als de omgeving te beperken. Spoorwerkzaamheden gebeuren vaak âs nachts en in rustige periodes zoals de vakantie, aangezien er dan minder treinreizigers zijn. Zo blijft de overlast door uitval van treinen zo beperkt mogelijk.

Gevolgen voor het treinverkeer
Door de diverse werkzaamheden in en rond Deventer rijden er van 17 tot en met 25 oktober geen treinen tussen Apeldoorn en Deventer. NS zet bussen in. Er rijden wel treinen tussen Apeldoorn en Amersfoort. Reizigers kunnen voor exacte informatie over de gevolgen voor hun reis www.ns.nl raadplegen en op deze site de folder met omreisadviezen en bustijden downloaden, of bellen met 0900-9292 (⬠0,70 per minuut). Ook NOS Teletekst pagina 754 geeft actuele informatie.

Â

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.inschuifoperatiespoortunnelzut phensestraatapeldoorn&category=Regionaal]