Gelijkblijvende omzet franchisenemers De Nieuwe Hypotheken

19/10/2009 12:20

De Nieuwe Hypotheken

In de afgelopen drie kwartalen heeft franchiseketen De Nieuwe Hypotheken de hypotheekomzet per kantoor minimaal op hetzelfde niveau weten te houden als in 2008.

"Gezien de huidige markt zijn wij daar uiteraard extra tevreden over" zegt initiatiefnemer Walter van der Meer. "Het lijkt erop dat de markt zich uiteindelijk richting onze manier van werken begint te bewegen."

De Nieuwe Hypotheken werkt al sinds 2005 op feebasis en dat begint zijn vruchten af te werpen. "Wij zijn een jaar of drie eerder gestart dan dat de consument, maar ook veelal het intermediair, in de gaten kreeg wat de mogelijkheden zijn van een dergelijke manier van werken. Het feit dat de consument momenteel beter geïnformeerd belangrijke beslissingen neemt, werkt in ons voordeel".

Ondanks dat de omzet bij de bestaande franchisenemers dus niet lijdt onder het klimaat op de markt, is wel merkbaar dat ondernemers nog altijd moeizaam overstappen naar een andere werkwijze. Gezien het voorgaande een gemiste kans volgens Van der Meer. Veel adviseurs zien het werken op feebasis als een manier om nieuwe klanten aan te trekken en willen het gebruiken naast de conventionele manier van werken. Dit is iets waarvoor binnen De Nieuwe Hypotheken echter geen plaats is. "Het mag niet zo zijn dat binnen een kantoor per klant wordt bekeken op welke wijze wordt geadviseerd en wij enkel als leadgenerator fungeren. Op deze manier wordt ons doel voorbijgestreefd en de klant nog steeds niet op de best mogelijke manier geholpen.

Na een concentratie op de verdere uitwerking van het leadmodel voor de franchisenemers is De Nieuwe Hypotheken weer langzaamaan op zoek gegaan naar een uitbreiding van het aantal kantoren. Kwaliteit staat hierbij voorop. De Nieuwe Hypotheken is er dan ook trots op dat Sander van Dijk van AGverzekeringshuys per 1 oktober jl. de formule in Schiedam en Vlaardingen zal vertegenwoordigen.

Voor de heer Van Dijk is de bij de franchiseformule behorende manier van werken doorslaggevend geweest voor zijn keuze. Van Dijk; "Het is de enige manier om in dit klimaat een vliegende start te maken".

De Nieuwe Hypotheken had tot nu toe vestigingen in Rotterdam, Den Haag, Delft,

's- Gravenzande, Oss, Enschede en Leeuwarden.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.denieuwehypotheken.nl