Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.45 uur

Utrecht, 19-10-2009

Diefstal uit auto, verdachte aangehouden

UTRECHT- Op maandagochtend werd een autokraker aangehouden. Omstreeks 02.30 uur waren agenten aanwezig op de Spaaklaan. Zij hoorde op een gegeven moment autoportieren dichtslaan en zagen een man hard wegrennen. De achtervolging werd ingezet en de 18-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Onderzoek wees uit dat bij een auto in de buurt was ingebroken.

Rijden op gestolen fiets

UTRECHT- Op maandagochtend werden twee fietsendieven aangehouden. Omstreeks 01.25 uur zagen agenten twee personen fietsen op een fiets over het Smakkelaarsveld. De mannen werden staandegehouden en op de vraag van wie de fiets was kregen de agenten een vaag antwoord. Beiden mannen, 21 en 30 uit Amsterdam, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Heterdaad

UTRECHT- Op zondagochtend werd een fietsendief via cameratoezicht op heterdaad betrapt. Omstreeks 05.45 uur werd door de medewerkers van cameratoezicht gezien dat een fiets werd gestolen vanaf het Stationsplein. Agenten gingen direct ter plaatse en de 19-jarige jongen uit De Meern werd aangehouden. De man bood behoorlijk verzet maar kon uiteindelijk toch worden ingesloten.

Nog geen drie kwartier later werd door cameratoezicht gezien dat een 44-jarige man uit Zeist een fiets probeerde te stelen vanaf het Moreelsepark. Agenten gingen ter plaatste en troffen de Zeistenaar aan. Hij werd ingesloten voor verhoor.

Beroving

UTRECHT- Op zondagochtend vond er een beroving plaats. Omstreeks 03.30 uur fietste een 22-jarige vrouw uit Utrecht over de Royaards van de Hamkade. Op een gegeven moment passeerde twee personen op een scooter haar. De bijrijder pakte vervolgens de tas van de vrouw vast. Zij hield de tas echter vast, viel en werd enkele meters meegesleurd. De vrouw liet op een gegeven moment los en haar twee belagers reden hard weg met de tas. De daders reden op een zilverkleurige scooter en de opzittende hadden een licht getinte huidskleur en waren ongeveer 18 jaar. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie via 0900-8844,district Utrecht noord.

Veel autos ingebroken

DE MEERN- In de nacht van zondag op maandag werd in 24 autos ingebroken. Omstreeks 05.00 uur kreeg de politie de melding dat op de Kruisberg drie lichtgetinte jongens rondliepen en hadden ingebroken in een auto. De politie ging ter plaatse met meerdere voertuigen en de gehele wijk werd uitgekamd. Helaas werden de dieven niet meer aangetroffen. Na voorlopige inventarisatie werd geconstateerd dat bij 24 autos was ingebroken. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844.