Provincie Flevoland

Sportief afscheid van Flevolandse topsporters

Omringd door familie en partners, hebben de topsporters Karin Ruckstuhl, Chiel Warners en Maaike Smit 16 oktober afscheid genomen. Met een feestelijk diner in Lelystad werden de sporters bedankt door de Flevolandse gedeputeerde Sport John Bos.

Atleten Karin Ruckstuhl en Chiel Warners zijn recent verhuisd naar Leusden en dus niet langer `Flevolands'. Rolstoeltennisser Maaike Smit heeft aangegeven dat er een einde gaat komen aan haar
topsportcarrière. Zwemster Jolijn van Valkengoed heeft recent haar zwemcarrière verruild voor een baan in de sportwereld. Zij kon helaas niet aanwezig zijn bij het afscheidsfeestje.

Organisator van het afscheid, gedeputeerde Sport John Bos, bedankte de topsporters voor hun enorme inzet. "Door hun sportieve prestaties, maar ook door hun clinics op scholen en bij verenigingen, hebben zij jongeren gestimuleerd om meer of op een hoger niveau te gaan sporten. Bovendien hebben zij bijgedragen aan de ambitie van Flevoland om sportiefste provincie van Nederland te worden." Zo motiveerde hij de reden voor dit afscheidsfeestje. De sporters kregen allemaal een Flevospeld en bloemen. Ook de ouders kregen bloemen en een presentje. Ook directeur Sportservice Flevoland, Monica Visser, sprak lovende woorden tot de sporters. "Door jullie oprechte betrokkenheid en ambassadeurschap hebben jullie Flevoland sportief op de kaart gezet; bovendien waren jullie bovendien de sporthelden en iconen voor aanstormend Flevolands talent. Flevoland zal jullie missen!"

De prestaties van de 3 topsporters op een rij:

Karin Ruckstuhl:

* 2006 Zilver WK meerkamp indoor en EK meerkamp outdoor
* 2007 Brons EK meerkamp indoor en 16 maal Nederlands kampioen op verschillende onderdelen

Chiel Warners:

* 1992 Goud NK meerkamp indoor

* 1996 Brons WK meerkamp junioren

* 1997 Goud EK meerkamp junioren

* 2001 Goud Europacup meerkamp

* 2004 5e Olympische Spelen meerkamp

* 2005 4e EK meerkamp indoor en 7 maal Nederlands kampioen op verschillende onderdelen.

Maaike Smit:

* 1988 brons paralympische spelen rolstoelbasketbal
* 1992 brons paralympische spelen rolstoelbasketbal
* 1996 goud paralympische spelen rolstoeltennis enkel
* 2000 goud paralympische spelen rolstoeltennis dubbel en brons enkelspel

* 2004 goud paralympische spelen rolstoeltennis dubbel

.