Politie Hollands Midden

Roelofarendsveen - Man doorzoekt kast na babbeltruc

Roelofarendsveen, 19-10-2009 o Twee mannen wisten vrijdag 16 oktober rond 16.30 uur een woning aan de Rembrandt van Rijnsingel binnen te dringen na een babbeltruc. De bewoonster van 80 jaar liet de mannen binnen nadat ze hadden aangebeld en verteld hadden dat ze kwamen vanwege een lekkage bij een andere woning.

De vrouw kreeg argwaan toen de mannen elk in een andere ruimte waren en hield ze in de gaten. Een van de mannen, met een lichtbruine huidskleur, doorzocht haar kledingkast waarop ze luid naar de mannen riep. Hierop gingen de twee er snel vandoor. Beide mannen zijn ongeveer 45 jaar. De donkere man is ongeveer 1.70 m en droeg zwarte kleding. De andere man is blank met lichtblond achterover gekamd haar, rond 1.90 m lang en een slank postuur.

De politie waarschuwt bewoners voor bezoekers die met een smoes de woning willen binnenkomen. Vaak hebben deze onbekende bezoekers een dubbele agenda en proberen ze ongezien waardevolle spullen zoals portemonnees en tassen weg te nemen. De politie adviseert ongewenst bezoek buiten de deur te houden en of hun verhaal te checken.