Gemeente Elburg


Laatste wijkcontactavond Oosthoek/ Vrijheid onder leiding van Dolf Eisses. Op woensdagavond 14 oktober heeft Dolf Eisses zijn laatste wijkcontactavond van de wijk Oosthoek/ Vrijheid voorgezeten.
De avond is bezocht door ca 50 personen, waaronder de vier wethouders van Elburg, raadslid de Haan, de wijkagent Yilmaz Ulucay en van Uwoon Dorine Liebecht. In zijn opening heet Dolf Eisses iedereen van harte welkom op de 7e wijkavond, in het bijzonder de gastsprekers mevrouw Janny van de Werfhorst en de heer Johan Smit. Bovendien mevrouw Liebecht van UWOON, onze wijkagent de heer Yilmaz Ulucay, de vier wethouders van Elburg en raadslid de Haan. Onze wijkambtenaar mevrouw Coby de Jong bedankt hij bijna traditioneel met een bloemetje, voor het vele en lang niet altijd eenvoudige werk, dat ze voor ons allemaal heeft verzet.
Hij neemt door wat het wijkcomité zoal heeft gedaan in het afgelopen jaar. Hij doet nog een oproep om het wijkcomité te versterken met nieuwe leden. Speciaal brengt hij de veiligheid, waaronder meer blauw op straat, nog eens onder de aandacht. Hij wil dat alle politieke partijen binnen onze gemeente, dit onderwerp, elke keer weer, bij de landelijke partijvergaderingen naar voren brengen. Een ander aandachtspunt op dit moment is o.a. een veilige oversteekplaats aan de Hellenbeekstraat / Vackenordestraat.




Hij zegt dat er natuurlijk meer zaken aan de orde zijn geweest, zoals Revitalisering in een deel van de Oosthoek. Bovendien zijn verschillende items, die door bewoners zijn aangedragen of door de leden van het Wijkcomité gesignaleerd zijn, opgelost. Ook het milieu houdt een blijvende aandacht. Op de jeu de boules baan wordt, met veel plezier en passie, mooie sport bedreven.
Hierna geeft hij het woord aan de inleiders van deze avond. De inleiding van de avond, Zorg(en) en mogelijkheden, werd verzorgd door mevrouw Janny v.d. Werfhorst (locatiemanager van Het Nieuwe Feithenhof) en dhr. Johan Smit (zorgmanager Nunspeet/ Elburg/ 't Harde).
De inleiding gaf een goed inzicht in wat de mogelijkheden zijn als je zorg nodig krijgt. De toehoorders waren enthousiast over de inleiding. Direct hierna werden er veel vragen gesteld aan de inleiders. Er was een geanimeerde discussie over en weer, waarin weer veel informatie werd gegeven. Na de laatste vraag bedankt Dolf Eisses de inleiders voor hun bijdrage onder overhandiging van een bloemetje aan mevr. v.d. Werfhorst en wijn aan dhr. Smit. Hierna volgt onder genot van een kop koffie of thee een pauze. Het vragenuurtje daarna brengt vele zaken aan de orde, die niet allemaal ter plaatse kunnen worden beantwoord. Hij verzekert dat er zeker antwoorden zullen komen.
Na de laatste vraag spreekt Dolf Eisses, mede namens de overige leden, zijn dankwoord uit richting de aanwezigen. Het gaat om contacten op te bouwen en op een positieve manier zaken van algemeen belang te bespreken en deze, al of niet op termijn, op te lossen. Hij hoopt dat men vindt, dat de thuisblijvers deze avond ongelijk hebben gehad. Hierna zegt hij dat hij op woensdag 18 november tijdens de reguliere vergadering van het Wijkcomité Oosthoek / Vrijheid aan het einde van de vergadering, de hamer zal overdragen aan Peter Bloemendaal. Hij dankt zijn mede comité leden, die met veel inzet hun taak uitvoeren. Ook de bewoners van het gemeentekantoor en vertegenwoordigers van de woningbouwverenigingen betrekt hij in zijn dankwoord.
Hierna neemt wijkwethouder Gerard v.d. Velde het woord. Hij bedankt Dolf Eisses voor het feit dat hij acht jaar geleden voorzitter van het wijkcomité heeft willen worden en vanaf die tijd het comité op goede wijze heeft geleid. Hij was altijd in de wijk te zien en kwam vaak naar de gemeente voor overleg. Na deze woorden overhandigt de wethouder een enveloppe en een bloemetje aan de vertrekkende voorzitter.
Aan de bar van 't Huiken werden, onder het genot van twee gratis consumpties, de gesprekken voortgezet, bovendien kon men er netwerken.