Gemeente Elburg

van start gegaan

Gewoon Gemak als proefproject op 16 oktober van start gegaan

Op vrijdag 16 oktober jl. heeft de start van het nieuwe project Gewoon Gemak plaatsgevonden. Wethouder Lyda Sneevliet startte het proefproject met de ingebruikname van de nieuwe website www.gewoongemak.nl in het bijzijn van de samenwerkende partners.

Het project start met een proef die zich richt op het zuidoostelijk deel van 't Harde en Doornspijk/Hoge Enk.

Iedereen wil natuurlijk zo lang mogelijk in zijn eigen huis blijven wonen. Als het even kan ook nog als we 80 jaar oud zijn. Want we voelen ons het fijnst in onze vertrouwde woonomgeving. Dat betekent wel dat ons huis op een aantal punten aangepast zou moeten worden. Dit kan door het aanbrengen van kleine woningverbeteringen die bedoeld zijn om het wonen gemakkelijker en comfortabeler te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een betere verlichting boven het aanrecht en een thermostaatkraan in de douche. Maar ook grote woningverbeteringen kunnen noodzakelijk zijn om de woning veiliger voor het gebruik te maken. Denk hierbij aan een toilet op de slaapverdieping waarmee voorkomen wordt dat 's nachts de trap genomen moet worden.

Voor meer informatie kunt tijdens kantooruren contact opnemen met het informatiepunt Gewoon Gemak. Door middel van het project Gewoon Gemak willen de organisaties Omnia Wonen, UWOON, Stichting Wiel, Icare en gemeente Elburg u informeren over de mogelijkheden om met kleine en grotere gemaksvoorzieningen uw huur- of koopwoning comfortabeler en veiliger te maken. Via de nieuwe website www.gewoongemak.nl de zogenaamde Gemakstest uitvoeren, waarmee u een gratis en persoonlijk woningadvies kunt ontvangen. Tevens kunt u op deze website een aantal brochures downloaden.

Informatiepunt Gewoon Gemak, Lange Wijden 33a, 8081 VS Elburg, tel: 0525-683090, www.gewoongemak.nl, info@gewoongemak.nl. laatst gewijzigd: 19-10-2009 | print deze pagina print deze pagina | download document: Gewoon Gemak als proefproject op 16 oktober van start gegaan |