Gemeente Maassluis

En de genomineerden zijn...

Op donderdag 10 december 2009 vindt de uitreiking van de verkiezing van de Maassluise vrijwilliger van het Jaar plaats. Graag stellen wij vanaf deze plek enkele van de genomineerden aan u voor. Deze week is dat Erna Hendriksen.

Mevrouw Hendriksen is 57 jaar en doet al ruim dertig jaar vrijwilligerswerk. Zij vindt het een eer dat ze is genomineerd, de waardering van anderen doet haar goed.

Haar eerste vrijwilligerswerk was zoals veel moeders starten, op de peuter- en later de basisschool van haar zoon.

Ook bij voetbalclub Excelsior was zij al 25 jaar actief in diverse functies, zoals training geven, de maaltijd voor de A-selectie op donderdag voorbereiden, de ledenadministratie bijhouden, het mede organiseren van een voetbalmarathon en jaarlijks op 1 januari de familiedag regelen.

Stil zitten kan ze niet. In april 2009 was zij vervolgens mede organisator van de eerste `lady's night' in Maassluis, een speciale avond voor dames met allerlei activiteiten waarbij kapper, nagel- en schoonheidsspecialisten aanwezig waren. Dankzij diverse sponsoren was dit initiatief een groot succes, dat zeker een vervolg zal krijgen.

De laatste drie jaar is zij als vrijwilligerscoördinator actief bij de Kunst Uitleen Maassluis. Het waren roerige tijden. In 2007 vond de verhuizing plaats van de Zuiddijk naar de Nieuwstraat en op 1 september 2009 naar de Noordvliet. In korte tijd moest het pand Noordvliet worden opgeknapt en ingericht. Met man en macht is het gelukt, dankzij de inzet van alle collega vrijwilligers. Er wordt nu gewerkt aan het promoten en bekend maken van de Kunst Uitleen Maassluis.

Mevrouw Hendriksen kan iedereen aanraden om vrijwilligerswerk te gaan doen: "Je houdt er waardevolle contacten aan over, ontmoet veel mensen met dankbare en blije gezichten, dus altijd doen."

Nomineren kan tot 1 november 2009.

Wilt u ook iemand nomineren, dat kan tot 1 november 2009. U kunt uw nominatie doorgeven via het formulier op de website www.zoekvrijwilligerswerk.nu. Formulieren zijn ook verkrijgbaar bij het Vrijwilligerssteunpunt in het stadhuis van Maassluis.

Bent u na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden naar vrijwilligerswerk, kom dan langs bij het vrijwilligerssteunpunt Maassluis in het stadhuis en laat u informeren. Meer informatie staat op www.zoekvrijwilligerswerk.nl