Gemeente Voorschoten

Gemeenschappelijke milieustraat

Milieustraat De colleges van de gemeenten Voorschoten en Wassenaar hebben de intentie uitgesproken een gezamenlijke milieustraat aan de Papelaan in Voorschoten te ontwikkelen. De beslissing was niet eenvoudig omdat er verschillende afwegingen gemaakt moesten worden op terrein van verkeersveiligheid, locatie, ontsluiting en financiële gevolgen. Eén van de doorslaggevende argumenten voor de gemeente Voorschoten om voor de locatie aan de Papelaan te kiezen is dat deze keuze een substantieel structureel financieel voordeel oplevert.

Voordat de plannen verder worden uitgewerkt bespreken de beide colleges het voorstel eerst in de commissies en de raden.

Huidige situatie
Wassenaar heeft op dit moment een milieustraat aan de Hogeboomseweg te Wassenaar die moet worden verplaatst omdat hij niet meer voldoet aan geldende milieu eisen. De milieustraat in Wassenaar wordt beheerd door Avalex. De gemeente Voorschoten heeft geen milieustraat. Het samen ontwikkelen van de milieustraat biedt naast financiële voordelen voor met name Voorschoten ook efficiencyvoordelen voor beide gemeenten. Daarnaast past het in de ambitie van samenwerking tussen Wassenaar en Voorschoten.

Onderzoek
Om te onderzoeken of het opzetten van een gezamenlijke milieustraat tot de mogelijkheden behoort hebben de beide colleges eerst een onderzoek laten uitvoeren naar de mogelijkheden. Uit dit onderzoek komt naar voren dat er goede mogelijkheden zijn om op de locatie aan de Papelaan op het terrein van Delta Milieu Groencompost een gezamenlijke milieustraat te realiseren.

Als de beide gemeenteraden instemmen met de plannen wordt gestart met het verder uitwerken van het voorstel. Uiteindelijk kan ook een procedure voor wijziging van het bestemmingsplan worden gestart.
* 19 oktober 2009