Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 16-10-2009

Bureau Brabant besteedt volgende week aandacht aan dodelijk
verkeersongeval

TILBURG - Bureau Brabant besteedt volgende week aandacht aan het dodelijk verkeersongeval van 08 oktober jl. waarbij twee betrokkenen om het leven kwamen. Het programma doet een dringende oproep aan getuigen. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 19 oktober 2009 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het
programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 20 oktober om 17.00 uur.

Op donderdag 8 oktober 2009 rond 21.45 uur heeft de bestuurder van een Mazda personenauto een ernstige aanrijding veroorzaakt in Tilburg. Hierbij zijn twee dodelijke slachtoffers gevallen. De aanrijding gebeurde op de kruising
Midden-Brabantweg-Heikantlaan-Zevenheuvelenweg. Aangekomen bij genoemde kruising rijdt de Mazda door rood licht met fatale gevolgen voor de twee slachtoffers. De politie doet een dringende oproep aan de inzittenden van een grijze VW Golf. Deze auto is namelijk direct na de aanrijding over het kruisingvlak waar de aanrijding had plaats gevonden doorgereden in de richting van Tilburg. De inzittenden kunnen hele belangrijke getuigen zijn, dus ook mensen, die weten wie de inzittenden van deze grijze Golf zijn geweest roepen we op om te reageren.

Politie arresteert zoon na huiselijk geweld

TILBURG - De politie heeft vanmorgen even na 01.00 uur in een woning in Tilburg Zuid een 18-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 44-jarige moeder te hebben mishandeld. De
verdachte is op het bureau in het belang van het onderzoek in
verzekering gesteld.

Tussen moeder en zoon ontstond vanmorgen een woordenwisseling die uitmondde in een conflict. Tijdens dat conflict sloeg en schopte de zoon zijn moeder meerdere keren. Het slachtoffer kwam daarbij ten val en liep letsel op aan haar heup. Het lukte haar de woning te
ontvluchten waarop ze de politie in kennis stelde. Die troffen de verdachte in de woning aan.

Politie haalt dronken automobiliste van de weg

TILBURG - De politie heeft gisteravond tijdens een roadblockcontrole een 47-jatige Tilburgse automobiliste van de weg gehaald. De vrouw verkeerde onder invloed van alcohol. Een ademtest op het bureau wees uit dat ze 695 ug/l aan alcohol in haar bloed had. Tijdens het verhoor verklaarde ze 10 glazen bier gedronken te hebben. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Ex vernielt ruit auto

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond 17.30 uur op de
Marconistraat een 26-jarige Tilburger op straat aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de autoruit van zijn 34-jarige ex-vriendin te hebben vernield. De man is op het bureau gehoord.

Tussen het tweetal ontstond gistermiddag op straat een
woordenwisseling. Tijdens de ruzie sloeg de man tegen de autoruit die daardoor brak. De politie werd geïnformeerd en nam poolshoogte. Tijdens het gesprek met het slachtoffer reed de verdachte op een scooter voorbij. Een motoragent dwong hem in de Edisonlaan tot stoppen. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Op het bureau werd hij gehoord voor de vernieling en het rijden onder invloed.

Tilburger probeert de politie te snel af te zijn

TILBURG - De politie heeft gistermiddag om 16.45 uur in de
Watertorenstraat een 20-jarige Tilburger aangehouden. Agenten zagen tijdens de surveillance de verdachte fietsten in de Akkerstraat. Bij het zien van de politie keerde de man om en reed weg. Het lukte de agenten hem in de Watertorenstraat te laten stoppen. Onderzoek wees uit dat de fiets waarop hij reed op 14 oktober jl. ontvreemd was. Daarnaast had de man een tas bij met vleesproducten die een waarde van ruim 50 Euro vertegenwoordigde. Ook het vlees bleek van diefstal afkomstig. Een medewerker van een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat deed aangifte.

Veelpleger loopt in supermarkt tegen de lamp

TILBURG - De politie heeft gisterochtend rond 10.30 uur in een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat een 46-jarige Bredanaar aangehouden voor winkeldiefstal. Een beveiligingsmedewerker zag dat de man met een tas met inhoud voorbij de kassa liep, zonder de goederen ter betaling aan te bieden. Onderzoek wees uit dat de verdachte enkele flessen alcohol wilde stelen. De politie werd geïnformeerd die de verdachte meenam naar het bureau. De verdachte, een bekende veelpleger, werd volgens het veelplegerprotocol op het bureau in verzekering gesteld.

Tilburgse jongen aangehouden voor mishandeling begeleidster

UDENHOUT - De politie heeft gisteren in Udenhout een 17-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 29 september jl. een 23-jarige begeleidster te hebben mishandeld. De vrouw liep daarbij onder andere een hersenschudding op.

Het slachtoffer, werkzaam bij een zorginstelling, kreeg op 29
september jl. een woordenwisseling met de 17-jarige bewoner.
Aanleiding daartoe was het gedrag van de jongen. Tijdens de
woordenwisseling sloeg de jongen zijn begeleidster tegen het hoofd. Ze verloor daarbij haar bewustzijn. Collega's van haar ontfermden zich over haar. Ze liep naast een hersenschudding een gekneusd been en een gebroken tand op. In overleg met justitie werd de jongen gisteren aangehouden.

Sigaretten buit bij inbraak

BERKEL-ENSCHOT - De politie is met het opnemen van een aangifte een onderzoek gestart naar aanleiding van een inbraak die gisteravond tussen 21.45 uur en 22.00 uur plaats gevonden heeft bij een
kantoorartikelenzaak aan het Eikenbosch. Door het rolluik, een raam en de toegangsdeur te vernielen lukte het de inbrekers het pand binnen te gaan. Uit de zaak werden sigaretten weg genomen.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 16-10-2009 11:16 | © Regio Midden en West Brabant |