RTL Group

'RTL Nieuws'-quiz via unieke multitouch tafels in bibliotheken

Bezoekers van Bibliotheek Rotterdam kunnen vanaf maandag 19 oktober een bijzondere nieuwsquiz spelen via het nieuwste technologisch hoogstandje: de multitouch tafel. RTL Nieuws heeft samen met Bibliotheek Rotterdam en de bibliotheken van Den Haag, Delft en Huizen-Laren-Blaricum speciaal voor deze tafels de nieuws- en kennisquiz Raakvlak ontwikkeld.

De multitouch tafel heeft een touch screen tafelblad, waarop meerdere mensen tegelijk via aanrakingen het geheel kunnen bedienen. Zo is het mogelijk om fotos te verschuiven en te bewerken, tegelijkertijd een spelletje te doen of om piano te spelen via de toetsen op het scherm.

De nieuwsquiz bestaat uit actuele vragen uit het nieuws en algemene kennisvragen. Maximaal vier bezoekers spelen de quiz tegen elkaar. Wie het beste op de hoogte is van het nieuws, heeft grote kans om te winnen. Extra punten zijn er voor de snelste aanraker van het goede antwoord. De nieuwsvragen zijn afkomstig van de dagelijkse nieuwsquiz op rtlnieuws.nl.

Op vrijdag 16 oktober om 16.00 uur wordt de nieuwsquiz Raakvlak op de multitouch tafel gelanceerd bij de Centrale Bibliotheek in Rotterdam. Bezoekers kunnen dan quizzen tegen RTL Nieuws-verslaggever en nieuwslezer Antoin Peeters.

Met deze samenwerking beoogt RTL Nieuws haar zichtbaarheid te vergroten en een heldere en toegankelijk nieuwsbron te zijn binnen de moderne bibliotheken, die zich vandaag de dag als centrum voor multimediale informatie profileren.

Website: rtlnieuws.nl

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, tel. 035 - 6718667, onno.posthuma@rtl.nl.