Gemeente Soest

.

Informatieavond over plannen voor Saenredamplantsoen en omgeving

12 oktober

Op maandag 19 oktober organiseert de gemeente Soest een inloopavond voor de bewoners van het Saenredamplantsoen en omgeving.

Voor bewoners en belanghebbenden is dit de laatste kans om invloed uit te oefenen op het herinrichtingsplan. Eind oktober/begin november neemt het college een definitief besluit.

De avond duurt van 19.30 - 21.30 uur en wordt gehouden in Vogelzang (Desmond Tutucentrum), Molenweg 8d. Zowel wethouder Krijger (groen en riolering) als wethouder Lemmen (verkeer en spelen) zijn op de avond aanwezig. Ze horen graag wat bewoners van de laatste tekening vinden.

Eerder konden bewoners uitgebreid reageren op de plannen. De gemeente heeft daartoe - in samenwerking met het wijkbeheerteam en haar partners Balans, Portaal en de politie - de volgende stappen ondernomen:

* een informatieavond met huis aan huis een uitnodiging
* een spreekuurmiddag in de Fatihmoskee

* een spreekuuravond buiten op het Saenredamplantsoen
* een huis aan huis verspreide nieuwsbrief
* posters in de flatportalen

* een door de buurt reizende informatieve tentoonstelling
* en informatie op deze website.

De tekening die er nu ligt is zo goed als definitief. Bijna alle binnengekomen reacties van bewoners konden er in worden verwerkt.

Een aantal van de binnengekomen reacties kon niet opgenomen worden, omdat dit te grote financiële consequenties had.

Het stukje Soest dat ligt tussen spoorlijn, Albert Cuyplaan, Dalweg en Molenstraat mag zich verheugen op een 2 miljoen euro kostende opknapbeurt. De voorbereidingen voor de werkzaamheden zijn nu in volle gang. Volgend voorjaar gaan ze echt van start.