Gemeente Urk

Weer veelzijdige sport-, spel- en beweegweek in herfstvakantie

Klik hier voor vergroting.

playgrounds de Kweekvijver Urk 032.jpg

In de herfstvakantie van 19 tot en met 24 oktober wordt er weer volop gesport, gespeeld en bewogen op Urk. Burgemeester Kroon opent op maandag 19 oktober de sport-, spel- en beweegweek in Sporthal âde Vlechttuinenâ. De organisatie is in handen van gemeente Urk, Sport Service Flevoland, Stichting Jeugd Opvang Werk en Stichting Buurtwerk, in samenwerking met vele vrijwilligers van Urker (sport)organisaties. Zij zijn er in geslaagd een zeer gevarieerd programma samen te stellen voor jeugd én volwassenen.

De week wordt mogelijk gemaakt vanuit de breedtesportimpuls. Omdat een aantal activiteiten vorig jaar zo succesvol was, zijn ze opnieuw in het programma opgenomen. Zo organiseert zwemclub âUrk '78â weer de zwemavondvierdaagse in het zwembad en openen de âOrcaruitersâ hun manegedeuren voor de jeugd. Ook is er een leuke gyminstuif en is er gelegenheid om te armworstelen. Er zijn een aantal nieuwe onderdelen aan het programma toegevoegd om de Urker jeugd kennis te laten maken met andere mogelijkheden om te sporten, samen te spelen of te bewegen.

Net als vorig jaar besteedt de organisatie ook nu aandacht aan mensen met een lichamelijke beperking. Voor hen is sporten en bewegen ook een goede uitlaatklep. Zo kunnen kinderen ervaren hoe het is om te sporten zonder iets te kunnen zien of hoe het is om te sporten vanuit een rolstoel. In het kader van het landelijke project â30 minuten bewegenâ worden volwassenen gestimuleerd om het goede voorbeeld te geven. Zij kunnen in de herfstvakantie met familie, vrienden of buren grote afstanden fietsen of zwemmen.

Deelnemerskaarten worden via de scholen (persoonlijk) uitgereikt aan de groepen 6, 7, 8 en de brugklasleerlingen. Er zijn vanaf maandag 19 oktober ook kaarten verkrijgbaar bij de balie van het gemeentehuis, JOW en Buurtwerk. Meer informatie kunt u krijgen bij mevrouw E. Potgieter, afd. Ontwikkeling en Advies, tel. (0527) 689868.