Ingezonden persbericht


Persbericht

Hattem, 6 oktober 2009

Benieuwd naar de Hattemse archieven?
Zaterdag 17 oktober: open dag streekarchief

De week van 17 tot en met 25 oktober is de week van de geschiedenis. Traditiegetrouw is de eerste zaterdag daarvan de Landelijke Archievendag. Veel archieven zetten dan hun deuren open voor mensen die zomaar even binnen willen kijken zonder dat ze gericht voor een historisch onderzoek komen.

Het Streekarchief Epe, Hattem, Heerde doet dit jaar in het nieuwe onderkomen voor het eerst mee. Eerder was het praktisch niet te doen om de drie afzonderlijke vestigingen in de gemeentehuizen van Hattem Heerde en Epe open te stellen, maar nu sinds februari de nieuwe centrale vestiging voor alle archieven van de drie gemeenten in Epe in gebruik is genomen, zetten we graag onze deuren open. U bent welkom op die zaterdag 17 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur. U wordt ontvangen in de studiezaal en in groepen zal een rondleiding in de depots plaatsvinden, waar normaal alleen archiefpersoneel komt. U krijgt dus een unieke kans om achter de schermen te kijken. Omdat het thema van de week Oorlog en Vrede is, zullen er ook wat stukken over de periode 1940 - 1945 worden tentoongesteld. Het streekarchief is te vinden in het gemeentehuis van Epe, Markt 14, aan de zijde van de parkeerplaats van Albert Heijn.

Voor onderzoek naar de historie van de gemeenten Epe, Hattem en Heerde en voorouders uit dit gebied, bent u altijd welkom van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. U kunt dan in de studiezaal uw onderzoek doen, geholpen door deskundig personeel. De depots zijn dan echter uitsluitend het domein van het personeel. Meer informatie uit het hele land over de week van de geschiedenis vindt u op www.weekvandegeschiedenis.nl. Zo heeft het museum Hagedoorns Plaatse een tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog en vindt u in het nieuwe museum in Vaassen ook veel over de oorlog.

Einde persbericht.



Ingezonden persbericht