Gemeente Uithoorn

Brandweerkazerne Uithoorn organiseert een open dag

8 oktober 2009
Op zaterdag 17 oktober 2009 opent de brandweerkazerne van Uithoorn haar deuren voor het publiek. De open dag begint om 11:00 uur en eindigt om 16:00 uur.

De open dag van de kazerne Uithoorn is biedt de bewoners van Uithoorn de mogelijkheid kennis te maken met brandweer en EHBO vereniging van Uithoorn. Ook wil de brandweer vrijwilligers werven. Alle bewoners van Uithoorn en omstreken zijn van harte welkom op de open dag.

De dag wordt om 11:00 uur geopend. Over het hele terrein van de brandweer worden spectaculaire demonstraties en activiteiten georganiseerd. Van rondritten in een brandweerwagen voor de kinderen tot demonstraties van een vlam in de pan. Ook de `Coolbox' is aanwezig. Dit is een grote container waarin men het werk als brandwacht kan ervaren. De bedoeling is om zo snel mogelijk het `slachtoffer', dat ergens in de container ligt, te redden. Binnen in de container zijn er felle lampen, rook, verwarrende beelden, sirenes, gegil en andere geluiden, die de redder moeilijk maken. De Coolbox geeft een goed beeld van de moeilijke omstandigheden waaronder de brandweer moet werken. Ook is er een container waarin mensen zelf een brandje kunnen blussen. De EHBO- vereniging schminkt kinderen met levensechte wonden.

De opendag vindt plaats bij

Brandweerkazerne Uithoorn
Zijdelweg 1
1421TB Uithoorn
^