Didier De Vooght stopt golfcarrière

16/10/2009 18:15

B Movable

Na een carrière van meer dan 10 jaar stopr Didier De Vooght als professionele golfspeler.

Kapellen(Antwerpen),16 oktober 2009 - Tijdens de prijsuitreiking van zijn eigen wedstrijd, die vandaag plaatsvindt op Cleydael Golfclub, zal Didier DE VOOGHT aankondigen dat hij stopt als professionele golfspeler. En dit daags na zijn 36e verjaardag.

Didier DE VOOGHT is de Belg met het mooiste palmares. Verschillende titels van nationaal kampioen in alle categorieën, meerdere Omniums en de titel van Europees Kampioen in 1997 als amateur. Bovendien heeft hij tijdens zijn amateurperiode verschillende baanrecords gebroken over gans Europa, waarvan er vandaag nog meerdere stand houden.

Didier was eveneens gedurende 4 jaar onderbroken lid van het golfteam van Ohio State University (OSU) zeer bekende Universiteit voor zijn Football Team en Golfteam. Hij behaalde er met zijn Team, waarvan hij zelf twee jaar captain van was, meerdere successen.

Dankzij zijn Europese titel, werd Didier, als amateur, uitgenodigd om deel te nemen aan de British Open in 1998, waar hij met succes de 4 rondes aflegde. Een onvergetelijke week die voor eens en altijd gegrift zal blijven in zijn geheugen.

Na afloop van de British Open kondigde Didier aan om de stap te zetten als professionele golfspeler. Na tien jaar kan hij terugblikken op een geslaagde carrière, 81 deelnames op de European Tour, 160 deelnames aan de Challenge Tour, bekroond met een overwinning in Nederland in 2002, beslist hij om te stoppen als professionele speler.

Deze week verlaat hij het professioneel toneel met glans. Tijdens de laatste wedstrijd van de Members Tours, vorige dinsdag in Hullencourt, was een vijfde plaats voldoende om op de hoogste podiumplaats te eindigen in de algemene rangschikking. Bovendien eindigt hij eveneens 1ste voor de PGA Order of Merit. Deze twee titels zouden hem normaal gezein een uitnodiging moeten opleveren voor de Telenet Open die volgend jaar zal plaats vinden op Rinkven, ten noorde van Antwerpen. Een uitnodiging die hij zeker niet zal afslaan.

U vindt zijn volledig palmares op http://www.didierdevooght.be.

Wat doen als men op 36 jarige leeftijd stopt met golfen, naar meer dan 10 jaar, 30 weken per jaar, de wereld rond te reizen?

Didier DE VOOGHT:

"Graag zou ik met zoveel mogelijk golfers mijn ervaring van de laatste 20 jaar willen delen, zodat ze niet alleen hun eigen spel kunnen verbeteren, maar eveneens alle facetten van deze sport beter leren kenen"

"Het is een fantastische sport, die iedereen kan beoefen op eigen niveau, maar deze sport vergt respect en moet beoefend worden volgens de wetten van de kunst, ongeacht het niveau van de speler."

"Ik heb de eer gehad om mijn land meerdere malen wereldwijd te mogen vertegenwoordigen, als individu of als ploegspeler. Graag zou ik die kennis willen overbrengen zodat ik mijn steentje kan bijdragen aan de toekomstige successen van onze Belgische spelers en speelster, zowel amateur als professioneel."

In dat opzicht zal Didier de Vooght meer tijd hebben op zijn huidige rol als Course Management Coach binnen de Vlaamse Vereniging voor Golf (VVG) te versterken. Hij is er verantwoordelijk voor de opleiding van de golfspelers van de Topsportschool.

Hij is eveneens gepolst door de KBGF (Koninklijke Belgisch Golf Federatie) om de Belgische amateurspelers te omkaderen bij hun internationale verplaatsingen.

Eveneens is hij in vergevorderde besprekingen, mijn één van zijn trouwe sponsors, Cleydael Golfclubs, om er Sportverantwoordelijke te worden. Zijn ervaring en visie op de golfsport zullen er zeker toe bijdragen dat de verschillende interclub teams van de club allen maar beter zullen presteren.

Hij is eveneens gevraagd door Tim PLANCHIN, gerenommeerd Franse golfer die deel zal nemen op de European Seniors Tour. Een eer die hij niet heeft kunnen afslaan.

Didier heeft eveneens deze week een samenwerkingsakkoord gesloten met SportsGeneration, een jong dynamisch bedrijf, waarvan de hoofdactiviteit het verkopen is van golf, tennis, hockey en fiets materiaal via het internet.

SportGeneration zal samen met Didier golfdagen organiseren voor maximum 3 tot 6 spelers. Golfdagen op maat van de noden van de klant. Niet alleen zal hij de spelers enkele nuttige tips geven op de baan, maar er buiten zal hij zijn ervaring op het professioneel circuit kunnen delen en vergelijken met de moeilijkheden die topmanagers dagdagelijks ondervinden in het beoefen van hun functie.

Voor meer informatie en boekingen kan u terecht op www.sportsgeneration.be.

Didier voegde dit er nog aan toe:

"Ik ben niet de eerste en zeker niet de laatste topsporter in België die zich na zijn carrière moet "recycleren", maar ik voel mij genoodzaakt om eerst op zoek te gaan naar activiteiten waar anderen kunnen profiteren van mijn ervaringen die ik na 30 jaar golf heb verenigd."

"Eén van mijn dromen is om een actieve rol te mogen spelen in het kader van de Belgische inzending voor de Olympische Spelen in 2016 in Brazilië, wanneer de golfsport eindelijk zal toetreden tot de lijst van de Olympische disiplines."

Om te eindigen wou Didier zijn sponsors bedanken die hem de laatste jaren hebben gesteund:

-Cleydael Golfclubs

-Facilicom

-M & M Ilegems

-Harvest Sportswear

-Stuwart Golf

-Fresh Connections

-MetaSafe

Eveneens alle andere sponsors en personen die hem al die jaren hebben gesteund.