Ingezonden persbericht


SCOUTING ST. JAN BAPTIST DOET MEE MET DE JOTA-JOTI

Scouts over de hele wereld praten met elkaar

In het komende weekeinde (16 en 17 oktober a.s.) vindt weer voor de 52ste keer de Jamboree on the air (JOTA) plaats en voor alweer de 13de keer de Jamboree on the Internet (JOTI).
Vanaf vrijdagavond 22.00 uur, wanneer de Nederlandse opening van de JOTA-JOTI plaats zal vinden, kunnen de scouts van Scouting St. Jan Baptist via de radio zelf contacten tot stand brengen met Japanners, Amerikanen, Australiërs, Duitsers of "gewoon" Nederlandse scouts. Dit weekeinde is de groep op te roepen via de call: PD0CR/J dat als Papa Delta nul Charlie Romeo stroke Jota, wordt uitgesproken. Alle jota-stations hebben dit weekeinde een call die eindigt op /J. De contacten kunnen op twee manieren tot stand worden gebracht:


1. Op de ouderwetse manier, via de radio of

2. Het internet

Twee radioamateurs zullen deze activiteit geheel begeleiden waardoor het mogelijk wordt gemaakt op een zeer ludieke wijze uiting te geven aan de internationale verbondenheid die scouts over de hele wereld met elkaar hebben.
De gesprekken zullen natuurlijk over Scouting gaan, maar ook met wat voor een apparatuur men werkt en wat voor een antenne buiten opgesteld staat.
Zo zie je maar weer hoe modern en speciaal Scouting is. Iedereen wordt uitgenodigd om eens op de zaterdagmiddag tussen 14.00 uur en 17.00 uur de sfeer van deze prachtige activiteit te komen proeven.
Het scoutinggebouw van Scouting St. Jan Baptist ligt aan het Jamboreepad 2 in de wijk Meezenbroek-Heerlen.


---