James Veenhoff winnaar IJ-prijs 2009

16/10/2009 00:01

PricewaterhouseCoopers B.V.

Oprichter Amsterdam International Fashion Week wint ondernemersprijs

Amsterdam, 16 oktober 2009 - PricewaterhouseCoopers en Gemeente Amsterdam nodigen pers uit op donderdag 19 november 2009 aanwezig te zijn bij uitreiking IJ-prijs in De Hermitage

De jury van de IJ-prijs heeft vandaag bekend gemaakt dat de IJ-prijs 2009 gaat naar James Veenhoff. Veenhoff was jarenlang als directeur en medeoprichter de drijvende kracht achter de tweejaarlijkse Amsterdam International Fashion Week (AIFW). Veenhoff is nog steeds als bestuurslid verbonden aan de Amsterdamse modeweek. Volgens de jury heeft Amsterdam, dankzij de inzet van James Veenhoff, een internationale reputatie opgebouwd als modestad. De IJ-prijs is een initiatief van PricewaterhouseCoopers en de Gemeente Amsterdam en wordt jaarlijks toegekend aan een persoon die een duidelijke bijdrage levert aan de promotie en de economische ontwikkeling van Amsterdam. De IJ-prijs wordt traditiegetrouw overhandigd door de Burgemeester van Amsterdam, dit jaar op 19 november in De Hermitage in Amsterdam.

De jury van de IJ-prijs roemt James Veenhoff om zijn tomeloze inzet voor de Amsterdam International Fashion Week. Door zijn inzet is de AIFW uitgegroeid tot een platform waarop (jonge) designers, modemerken, pers en publiek de kans krijgen om zich te etaleren en kennis met elkaar te maken. Het juryrapport stelt: "Amsterdam telt mee als modestad. En daar heeft James Veenhoff een grote bijdrage aan geleverd. Als medeoprichter en directeur van Amsterdam International Fashion Week heeft hij ervoor gezorgd dat Amsterdam als modestad op de kaart is gezet."

Veenhoff is trots op de prijs: "Leuk, dat ondernemerschap en inzet voor onze stad door PwC en de Gemeente Amsterdam op zo'n manier wordt beloond en dat de IJ-Prijs nu naar iemand uit de veelbesproken 'creative industries' gaat. Het is een enorme eer om in het rijtje te komen met voorgaande winnaars van deze prijs, stuk voor stuk iconen van Amsterdam. Ik zie het verder als een erkenning voor iedereen die aan het succes van Fashion Week heeft meegewerkt." In 2008 is James Veenhoff Fronteer Strategy gestart, een strategisch adviesbureau in innovatie- en merkontwikkeling. In deze rol komt hij wederom in aanraking met ondernemerschap in en rondom Amsterdam, dit maal in de hoedanigheid van co-creator en stimulator.

De prijs zal worden uitgereikt tijdens een bijeenkomst op donderdag 19 november om 17.00 uur in De Hermitage in Amsterdam. De prijs bestaat uit een beeldje van kunstenares Iris Le Rütte en een bedrag van EUR 12.500.

Aanmelden pers

Journalisten zijn van harte welkom bij de uitreiking van deze twaalfde IJ-prijs op donderdag 19 november van 17.00 tot 18.00 uur in De Hermitage in Amsterdam. U kunt zich aanmelden via Koop Brandsma, persvoorlichter PricewaterhouseCoopers, tel. 020-568 7006 of e-mail: koop.brandsma@nl.pwc.com of via bijgaande antwoordkaart. Meer informatie op www.ijprijs.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.ijprijs.nl