Ingezonden persbericht


Zestiende Bep van Klaveren Memorial in teken van interland Nederland - Engeland

ROTTERDAM - Het bestuur van de stichting Bep van Klaveren Memorial nodigt de media uit voor een informele persbijeenkomst op vrijdag 30 oktober om 14.00 uur in Grand Hotel Philadelphia, Van Vollenhovenstraat 48-50, midden in het scheepvaartkwartier in Rotterdam. Vooruitlopend op de zestiende editie van het grootste boksevenement van ons land zal het programma van de avond ter nagedachtenis aan de Olympisch kampioen van Amsterdam 1928 bekend worden gemaakt.

De zestiende Bep van Klaveren Memorial in het Topsportcentrum op maandag 2 november vormt het toneel van een interland tussen de selecties van Nederland en Engeland. Het programma, dat in samenwerking met technisch adviseur van de Raad van Advies, Arnold Vanderlyde, en Ton Dunk van de Crooswijkse boksschool Van 't Hof is samengesteld, bestaat uit negen partijen. De avond die volgens traditie alleen op uitnodiging kan worden bijgewoond, begint om 20.00 uur. Voor 3000 bezoekers openen Marc Benz en de danseressen van dansacademie De Klerk de avond. Na het welkomstwoord van stichtingsvoorzitter Ardie den Hoed en een minuut stilte ter nagedachtenis aan de Dutch Windmill worden de selecties van Nederland en Engeland voorgesteld.

Tijdens de Bep van Klaveren Memorial worden partijen in de ring afgewisseld met optredens van Arno Kolenbrander en Miquel O'Red. De presentatie in de ring wordt verzorgd door Ruud van Os langs de touwen geassisteerd door Hans van Zetten. Tijdens de zestiende Bep van Klaveren Memorial zullen speciale Bep van Klaveren T-shirts worden verkocht. De opbrengst daarvan komt ten goede aan het Ivo Opstelten Fonds voor jonge talentvolle sporters. Samen met de nieuwe hoofdsponsor van het evenement, het Rotterdamse Indiana Finance B.V. en de stichting Rotterdam Topsport zal worden getracht de basis te leggen voor The Next Generation. Doelstelling van dit plan is om in 2016 in Rio de Janeiro weer een Rotterdamse bokser op de Olympische Spelen actief te hebben.