Gemeente Oldenzaal


Oldenzaal gaat met de Overijsselse verkeersveiligheidsprijs naar huis

15 oktober 2009

Berend Witte, secretaris van Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Oldenzaal heeft op 14 ok-tober 2009 de Overijsselse verkeersveiligheidprijs 2006-2008 uitgereikt gekregen. Dit gebeurde tijdens een regionale bijeenkomst in Bathmen, georganiseerd door het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO). Bij het ROVO waren twintig aanmeldingen voor de prijs binnen gekomen. Daarvan zijn negen inzendingen genomineerd. De heer Witte is voorgedragen door de gemeente Oldenzaal.

Sinds 1996 is de heer Witte secretaris van VVN, afdeling Oldenzaal. Hij levert al jarenlang met veel enthousiasme een grote en zeer belangrijke bijdrage aan vele verkeersveiligheidsprojecten. Dit betreft zowel de coördinatie, de administratie als de uitvoering van de projecten. Een aantal voorbeelden van projecten zijn: rijvaardigheidstrainingen voor senioren, een verkeersquiz voor basisscholen, fietscontro-le voor basisscholen etc. De voorzitter van VVN, mevrouw Tammenga, omschrijft hem als het boeg-beeld op het gebied van verkeersveiligheid.

"Het college van de gemeente Oldenzaal heeft al jarenlang verkeersveiligheid hoog in het vaandel staan. Er worden ieder jaar vele projecten gesubsidieerd en uitgevoerd voor diverse leeftijdsgroepen. Gelukkig kunnen we daarbij rekenen op de steun van de vrijwilligers van VVN en de verkeersouders van de scholen. Een verkeersveilig Oldenzaal maken we samen", aldus wethouder Herman Pieper.