Het Ondernemershuis Zuid: volop in beweging

16/10/2009 17:00

Crealistic

Het Ondernemershuis Zuid: volop in beweging

Viering eenjarig bestaan, succesvolle flitsacties en winnaar aanmoedigingsprijs ketentrofee

Op vrijdag 16 oktober vierde het Ondernemershuis Zuid in Rotterdam-Zuid haar eenjarig bestaan. Tijdens dit jubileum werd samen met Dominic Schrijer, wethouder Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid, ondernemers van Rotterdam-Zuid en de samenwerkingspartners van het Ondernemershuis Zuid teruggeblikt op één jaar samen succesvol ondernemen. Met ruim 4000 ondernemerscontacten, 690 nieuwe inschrijvingen in het handelsregister van de Kamer van Koophandel, 203 stageplaatsen op Zuid en 600 workshopdeelnemers is het nu al succesvol te noemen.

Toekomstvisie en flitsacties

Het Ondernemershuis Zuid kijkt graag vooruit. Zo wordt er ook zeker aandacht besteed aan ondernemers die niet zo makkelijk binnenlopen. Als onderdeel van de Outreachende Aanpak gaan alle partners van het Ondernemershuis Zuid actief bedrijven bezoeken op Zuid, wonen zij ondernemersbijeenkomsten bij en worden er flitsacties georganiseerd. Deze week vonden de eerste flitsacties plaats waarbij een team van specialisten van het Ondernemershuis Zuid kennis heeft gemaakt met 17 ondernemers in Rotterdam-Zuid. Deze persoonlijke kennismaking zorgt er voor dat ondernemers met (latente) vragen sneller aan de juiste samenwerkingspartners gekoppeld kunnen worden.

Aanmoedigingsprijs

Als klap op de vuurpijl heeft het Ondernemershuis Zuid tijdens de ketenconferentie de aanmoedigingsprijs gewonnen. Deze prijs gaat naar een ketensamenwerking met veel potentie om uit te groeien tot een sterke keten.

Deze prijs is op 15 oktober jl. uitgereikt door Lucas Bolsius, wethouder haven, financiën, buitenruimte en organisatie. Het Ondernemershuis Zuid heeft deze prijs gewonnen omdat het in 1 jaar tijd de keten heeft ingericht, zowel qua samenwerkingsafspraken als ook daadwerkelijk fysiek. Een keten die nu al een visitekaartje van Rotterdam Zuid geworden is.

ACHTERGRONDINFORMATIE:

Het Ondernemershuis Zuid is een samenwerking tussen de gemeente (Pact op Zuid) en 18 partijen om ondernemers te ondersteunen in Rotterdam Zuid. De missie van het Ondernemershuis Zuid kan omschreven worden als: "Het verbeteren en versterken van de economische potentie van het ondernemerschap in de drie deelnemende deelgemeenten van het Pact op Zuid. Hierbij wordt wederkerigheid in de vorm van maatschappelijk betrokkenheid door ondernemers gestimuleerd".





http://www.ondernemershuiszuid.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,