Gemeente Uithoorn

Hoofdlijnen raadsvergadering 8 oktober

16 oktober 2009
Meer informatie over de inhoud van de raadsvergadering van 8 oktober 2009.

Tijdens de raadsbijeenkomst hebben twee personen gebruik gemaakt van het recht om in te spreken. Zij spraken over de voorgenomen openstelling van Aan de Zoom/Faunalaan voor busverkeer en over de structuurvisie.

De raad heeft in Informatief Beraad uitgebreid aandacht besteed aan de:

* Algemene Plaatselijke Verordening (APV) Uithoorn 2009;
* Programmabegroting 2009 samenwerkingsverband G2.

Het CDA heeft mondelinge vragen gesteld over de status van Amstelgroen.

In het Politiek Debat is gediscussieerd over de:
* voorgenomen openstelling van Aan de Zoom/Faunalaan voor busverkeer;

* structuurvisie;

* samenwerking tussen Aalsmeer en Uithoorn.

Bij het onderwerp over de voorgenomen openstelling van Aan de Zoom/Faunalaan voor busverkeer hebben in eerste instantie VVD en PvdA gezamenlijk en Gemeentebelangen moties ingediend. Beide moties zijn later weer ingetrokken en vervangen door een gezamenlijke motie van VVD, PvdA, Gemeentebelangen en GroenLinks. Deze motie is aangenomen met de stemmen van het CDA tegen.

Bij de bespreking van de structuurvisie heeft het CDA een motie ingediend. Ook deze motie is aangenomen met de stemmen van de VVD tegen.

De raad heeft de volgende raadsvoorstellen aangenomen:
* vaststellen structuurvisie;

* vrijgeven trouwlocaties;

* modernisering WSW 2^de fase;

* bestemmingsplan Park Krayenhoff;

* bekrachtiging geheimhouding Iepenlaan;

* bekrachtiging geheimhouding Brede school.

Over de op 24 september 2009 ingediende motie van de VVD over de Schanskerk (waarover de stemmen destijds staakten) is opnieuw gestemd. De motie is nu aangenomen. De VVD en de PvdA stemden voor. CDA, Gemeentebelangen en GroenLinks stemden tegen.

De eerstvolgende reguliere raadsvergadering wordt gehouden op donderdag 5 november 2009. Deze vergadering, die geheel in het teken staat van de behandeling van de programmabegroting 2010, wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis. Wilt u meer informatie neemt u dan contact op met de griffier (e-mail: griffie@uithoorn.nl of telefonisch 0297-513963).

De agenda's en de bijbehorende raadsvoorstellen vindt u vanaf vrijdag 30 oktober 2009 op de website van de gemeente Uithoorn. Woensdag 4 november 2009 staat de agenda op de gemeentepagina.

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de griffier van de gemeenteraad van Uithoorn, telefoonnummer: 0297- 513 963 of e-mail: griffie@uithoorn.nl

Als u wilt inspreken tijdens een vergadering van de raad moet u zich uiterlijk om 12.00 uur op de dag van de vergadering hiervoor hebben aangemeld bij de griffier (per telefoon of e-mail). ^