Universiteit Leiden

Universiteit en gemeente ondertekenen convenant LAKtheater

Vrijdagmiddag 16 oktober hebben Willem te Beest, lid van het College van Bestuur, en Jan-Jaap de Haan, wethouder van Cultuur, Werk en Inkomen van de gemeente Leiden, in de foyer van het LAKtheater een convenant ondertekend. In het convenant zijn afspraken vastgelegd met betrekking tot onderzoek naar de mogelijkheden het LAKtheater als vlakkevloertheater te behouden. Dankzij dit convenant kan het LAK voorlopig open blijven, totdat het onderzoek is afgerond.

Het College van B&W legt uiterlijk 1 november 2010 een hoofdlijnenbesluit voor aan de gemeenteraad. Daarin wordt bepaald of er draagvlak is voor overname van de exploitatie van het LAK door anderen dan de universiteit. De gemeente heeft de universiteit verzocht de exploitatie tot die tijd voort te zetten. Vervolgens neemt uiterlijk in het eerste kwartaal van 2011 de gemeenteraad een uitvoeringsbesluit. De gemeente verstrekt ten behoeve van die tijdelijke exploitatie een extra subsidie van 150 duizend euro.

De universiteit heeft toegezegd de exploitatie voort te zetten tot en met het seizoen 2010/2011. Als de gemeenteraad besluit tot continuering van de vlakkevloerfunctie van het LAK, is het College van Bestuur van de universiteit bereid medewerking te blijven verlenen aan de exploitatie gedurende het seizoen 2011/2012.

Als de gemeente volgend jaar toch mocht besluiten de exploitatie niet voort te zetten, dan sluit de universiteit het LAK-theater na afloop van het seizoen 2010/2011. Besluit de gemeente om de exploitatie over te nemen of te laten overnemen, dan zal de universiteit na het theaterseizoen 2011/2012 de theaterzaal om niet beschikbaar stellen voor de vlakkevloerfunctie. Voor andere activiteiten zal dan huur gevraagd worden.

(16 oktober 2009/SH)

Nieuwsredactie - 16/10/2009