Haven Amsterdam

Uitbreiding Platform VoortVarend Besparen

16 oktober 2009
Persbericht VoortVarend Besparen. Op 14 oktober heeft Leontine de Koning, namens Haven Amsterdam, haar handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst VoortVarend Besparen. Daarmee is Haven Amsterdam toegetreden tot het Platform VoortVarend Besparen.

Een Slimme haven werkt samen

Haven Amsterdam heeft de ambitie om in 2020 een van de meest duurzame havens in Europa te zijn. Met een havengebied dat banen en inkomsten oplevert, efficiënt omgaat met ruimte en milieu en aantrekkelijk is voor de omgeving. Door middel van een actieprogramma gebaseerd op een vijftal speerpunten; optimaal ruimte- en milieugebruik, schone scheepvaart, meer goederenvervoer over water en spoor; minimale risico's van vervoer, op- en overslag van gevaarlijke stoffen en de voorbeeldfunctie, wordt invulling geven aan deze ambitie.

Platform VoortVarend Besparen

Het programma VoortVarend Besparen heeft tot doel om in 2010 5% brandstof te besparen in de binnenvaartsector. Het Platform VoortVarend Besparen geeft sturing aan het programma en bestaat uit: CBRB, Chemgas Shipping B.V., Danser Group, EVO, Havenbedrijf Rotterdam N.V., Interstream Barging B.V., Kantoor Binnenvaart, Koninklijke Schuttevaer, Onderwijs Centrum Binnenvaart, Ronald Versloot - V.O.F. Commander Tankscheepvaartbedrijf, ThyssenKrupp Veerhaven B.V., Wijgula B.V. en Xander Kleine - Ms.Sardana. Het Platform wordt gefaciliteerd door SenterNovem in opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Meer informatie?
Meer informatie over brandstof besparen en de activiteiten van het platform is te vinden op de website www.voortvarendbesparen.nl.