Rochdale


9 oktober 2009
Allereerste seniorencomplex in Zuidoost, Koornhorst bestaat 35 jaar

Het allereerste seniorencomplex in Zuidoost, inmiddels beter bekend als Serviceflat de Koornhorst, bestaat op zaterdag 10 oktober 35 jaar. Naast een aantal toespraken op deze heugelijke dag door Ledia van Duijn, manager Woonzaken bij Woningstichting Rochdale en stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet is er een verassing voor de oudste bewoonster. Daarnaast treedt de zanger Luc Meijer (zoon van één van de bewoonsters)op. De Koornhorst is in het bezit van, en wordt beheerd door Woningstichting Rochdale.

400 senioren
De serviceflat telt 365 appartementen en wordt bewoond door ongeveer 400 senioren vanaf 55 jaar. Alle woningen beschikken over twee kamers en een keuken die onlangs is gerenoveerd. Tussen de twee gebouwen in ligt een dienstencentrum met onder andere een receptiezaal, recreatiezaal, winkels, kapsalon en een wasserette. Voor de bewoners is er een huisartsenpraktijk en een praktijk voor fysiotherapie. De Koornhorst is geschikt voor mensen vanaf 55 jaar die graag zelfstandig willen wonen met zorgvoorzieningen binnen handbereik.

Open dag op 17 oktober
Bewoners van Koornhorst die huishoudelijk hulp nodig hebben of verzorging, kunnen terecht bij de Osira Groep. Deze organisatie heeft een vestiging in het complex. Er zijn nog een aantal huurwoningen beschikbaar. Op zaterdag 17 oktober (van 10.00 uur tot 12.00 uur)wordt er een open dag georganiseerd. Iedereen die interesse heeft is van harte welkom!

Wanneer en hoe laat? Zaterdag 10 oktober van 10.00 uur tot 13.00 uur. Als u verslag wilt doen van deze speciale dag bent u van harte uitgenodigd.


-o-o-