Gemeente Alkmaar


Project Bolwerk gaat nog dit jaar van start

Alkmaar, 16 oktober 2009

---

Op 16 oktober jl. is de intentieovereenkomst over Project Bolwerk ondertekend. De betrokken partijen, projectontwikkelaar BAM Vastgoed, Heijmans Vastgoed, Woningstichting Goed Wonen en gemeente Alkmaar ondertekenden de overeenkomst onder toeziend oog van de notaris.

Begin dit jaar hebben alle betrokken bouwpartijen in Alkmaar, ook wel `Ontwikkelend Alkmaar' genoemd, het Pakket van Afspraken ondertekend. Op 7 mei 2009 is de Raad hiermee akkoord gegaan. In dit Pakket van Afspraken zijn algemene en specifieke maatregelen opgenomen om de woningbouw in Alkmaar te stimuleren en is onder meer vastgelegd dat er vier prioriteitprojecten bestaan in Alkmaar, waarvan Bolwerk er één is. Door specifieke maatregelen voor het Bolwerk, de rol van gemeente Alkmaar als aanjager en de goede samenwerking tussen de betrokken partijen is het mogelijk om nog dit jaar de eerste heipalen te slaan.

Eind 2009 wordt er gestart met de bouw van 58 diverse woningen, penthouses, appartementen, twee kleinschalige bedrijfsruimten en een kantoorvilla. De oplevering zal medio 2011 plaatsvinden.

De start van het project tijdens de economische crisis laat zien dat gemeente Alkmaar ambitie heeft: ondanks verminderd vertrouwen van consumenten in de woningmarkt moeten we samenwerken om te kunnen blijven bouwen aan de stad.

Laatste wijziging: 16 oktober 2009